Victoria Beckham dolguje 34 milijonov evrov

ByAnja Kadič

22. avgusta, 2022 ,

Victoria Beckham je uspešna poslovna ženska. Vendar se je očitno nekaj zapletlo.

Victoria Beckham dolguje 34 milijonov evrov

Eden najbolj prepoznavnih zvezdniških parov na svetu sta nekdanji nogometaš David Beckham in njegova žena Victoria Beckham.

Odkar sta Victoria in David Beckham začela razmerje, so mediji vedno spremljali njune korake. Vedno sta pritegnila pozornost.

On je zmagoval v Manchester United. Ona pa je bila ena od štirih Spice Girls, ki so ob koncu prejšnjega tisočletja preplavile glasbeno sceno.

Po koncu nogometne kariere je David še naprej deloval kot oglaševalec in model za številne blagovne znamke. Poleg tega ima več uspešnih poslovnih podvigov. Njegov zadnji priznani dosežek je nakup kluba Inter Miami, ki igra v ameriški ligi MLS. K temu pa je treba prišteti še naložbe v podjetja, od nepremičnin do e-športa.

Se Victorii Beckham posli ne obnesejo?

David in Victoria Beckham sta še vedno močan par, oba imata vpliv na poslovne podvige. Vendar se zdi, da eno od podjetij, v katerega je Victoria vložila največ, ne dosega želenih rezultatov.

Podjetje za oblačila Victorie Beckham je v rdečih številkah zaradi velikega zneska dolgov. Po poročanju britanskega tabloida The Mirror ima podjetje dolgove v višini približno 64 milijonov evrov.

Časopis navaja, da so številne linije oblačil Victorie Beckham in novi posli, ki se jih je lotila v zvezi z ličili, leta 2020 utrpeli izgubo v višini 7,8 milijona evrov. Pred dvema letoma je Victoria Beckham izgubila 15,6 milijona dolarjev.

Po navedbah časopisa The Mirror je 34 milijonov evrov dolga povezanih z denarjem, ki ga dolgujejo drugim podjetjem. Dotična podjeta so povezana z različnimi komercialnimi podjetji družine Beckham.

Finančno stanje Beckhamove

Tiskovni predstavnik podjetja Victorie Beckham je posredoval interne informacije o finančnem stanju podjetja.

Skupina Victoria Beckham Holdings je upadla za 6 %. Za ta padec krivi učinke svetovne pandemije COVID 19.

“Skupina se je hitro odzvala na posledice pandemije ter nadzorovala denarna sredstva in stroške. To je omogočilo znatno zmanjšanje izgub iz poslovanja. In to za 57 %. Zahvaljujoč stroškovni učinkovitosti v celotnem poslovanju in ponovni umeritvi poslovnega modela, da bi postal dolgoročno vzdržen,” je dejal vir za The Mirror.

Kljub velikemu znesku dolga je isti vir iz podjetja želel sporočiti, da se novo podjetje za kozmetiko in ličenje premika naprej.

“Victoria Beckham Beauty še naprej širi svoj vpliv z vrsto uspešnih izdelkov. Številne izdelke je zvezdnica letos predstavila kot najboljšime izdelki za lepoto in nego kože v svojem razredu,” je dodal. 

Vir: Marie Claire