Videz morskih deklic vlada poletju

ByAnja Kadič

13. avgusta, 2022 ,

Arielle Siboni, modna direktorica Bloomingdale’s RTW, pokaže kako nositi trend

Videz morskih deklic vlada poletju

Poleti je Arielle Siboni, modna direktorica Bloomingdale’s ready-to-wear, opazila ponavljajočo se temo, ko se je med oddihom sprehajala po trgu. Vsa oblačila, ki si jih je želela imeti, so bila videti kot oblačila za zabavo pod morsko gladino. Zato je svoje najljubše kose začela objavljati na Instagramu in jih označila z imenom mermaidcore.

“Zdi se mi, da v letoviščih vedno iščemo nove trende. Še posebej, ker se vsi odpravljajo na počitnice, pri čemer Instagram igra pomembno vlogo,” je Siboni povedala za Bazzar.com.

Spekter oblačil morskih deklic se giblje od rahlo mornarskih do povsem akvamarinskih barv. Odvisno od oblikovalca. Sibonijin seznam vključuje dnevne kose iz bisernega nakita in kvačkane obleke ter bolj večerne obleke, okrašene z bleščicami. Ker se oblikovalci ne morejo upreti dobesedni uprizoritvi, so v modi tudi obleke z ribjim repom.

Ta trend se je prvič pojavil v Versacejevi kolekciji pomlad/poletje 2021. Modeli so se po modni pisti sprehodili v oblekah, potiskanih z morskimi školjkami in morskimi zvezdami. Če se pomaknemo v leto 2022, so kolekcije prekrite z bleščicami ali prežete z odtenki, kot sta steklo in ocean.

Versacejeva kolekcija pomlad/poletje 2021.

“Ta trend je mogoče interpretirati na milijon različnih načinov,” pravi Siboni, “zato je tako vsestranski.

5 stebrov videza morskih deklic:

Modro morje

Dnevi, ko je prevladovala vroča rožnata barva, so za nami. “Barve sončnega zahoda so bile zelo priljubljene, vendar so jih ljudje imeli dovolj. Zdaj se spet selijo k modri barvi,” pravi Siboni. Za naslednjo sezono pričakuje val vodnih in kobaltnih barv.

Morje bleščic

Najbolj prepoznaven vidik morske deklice je tudi najbolj primeren za zabavo. Priklic siren v oblekah z ribjim repom in bleščicami ni novost na modnih brveh. Poglejte kolekcijo Altuzarra jesen 2022, ko se je Gigi Hadid po modni brvi sprehodila v zlati obleki prevlečeni z luskastimi! Siboni nam je povedala, da se bodo bleščice nadaljevale tudi to jesen in v naslednjem letu z novimi blagovnimi znamkami, kot sta Siedrés in New Arrivals.

Darovi obale 

Školjke, morsko steklo, biseri itd. Te stvari še vedno prevladujejo v dodatkih, kot so npr. škatlaste torbice in nakit. Ena od Sibonijinih najljubših interpretacij prihaja iz nove blagovne znamke BAHÍA MARÍA. ” Zgornji del imajo zelo dobesedno v obliki školjke. Mislim da je včasih zabavno, da to vzamemo dobesedno, ko gremo na počitnice,” pravi.

Halter topi

Ni vsakdo pripravljen na to, da se v celoti prelevi v Ariel z zgornjim delom školjke. Zato Siboni priporoča halter tope in obleke. Z njimi se lahko bolj nežno pridružite modnemu trendu.

Kvačkanje za ves dan

Ponovni vzpon kvačkanja tudi v letu 2023 ne gre nikamor. Oblikovalci gradijo na zagonu gibanja ročnih del. S kvačkanimi kompleti in dodatki nas bodo prihodnje leto zagotovo spremljali na počitnicah. V prihajajočih kolekcijah je vzdušje bolj morsko kot boemsko.

Z mrežastimi vozli in barvami, navdihnjenimi z morjem.

Vir slik: YouTube, Net-a-porter, Newarrivals, Bloomingdale, Bahia Maria, Elysewalker, Moda operandi,