Vikersund: Nika Prevc na pragu skupne zmage

Nika Prevc in Nika Križnar [Foto: Zajem zaslona]

Vikersund: Nika Prevc na pragu skupne zmage

V Vikersundu so se razmere poslabšale, kar je privedlo do skrajšanja sezone skakalnega svetovnega pokala za ženske za dodatno tekmo. Organizatorji so bili prisiljeni odpovedati eno od načrtovanih ženskih tekem, kljub prvotnim načrtom izvedbe dveh preizkušenj v nedeljo. Namesto tega bo na sporedu le ena tekma z dvema serijama, ob 10. uri, po poskusni seriji. Izpadla tekma z eno serijo, ki naj bi potekala ob 9. uri, odraža nepredvidljivost razmer in prilagodljivost organizatorjev.

Zaradi odpovedi je Nika Prevc že skoraj zagotovila zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala, saj ima pred zadnjima dvema tekmama nepremostljivih 194 točk prednosti pred svojo najbližjo zasledovalko, Avstrijko Evo Pinkelnig. Prevc, ki ima v rokah vodilno pozicijo, potrebuje le sedem točk za osvojitev velikega kristalnega globusa, kar je praktično zagotovljeno, saj bi, tudi če bi bila na zadnjem mestu med nastopajočimi, še vedno prejela 14 točk.

S tem se Slovenija postavlja na prag osvojitve drugega velikega kristalnega globusa v zgodovini ženskih skokov, po uspehu Nike Križnar v sezoni 2020/21. Medtem ko se ženski del tekmovanja bliža vrhuncu, Vikersund gosti tudi moške skakalce, ki se bodo pomerili na dveh tekmah, prva z eno serijo ob 11. uri in druga, več serijska preizkušnja, ki se bo začela ob 15.30.

[Vir: MMC RTV SLO]; Foto: Zajem zaslona; Portal24