Vikersund: Stefan Kraft osvojil tretji veliki kristalni globus, Domen Prevc tretji

Stefan Kraft [Foto: Zajem zaslona; fotografija je simbolna]

Vikersund: Stefan Kraft osvojil tretji veliki kristalni globus, Domen Prevc tretji

V Vikersundu, na znameniti sprinterski tekmi v smučarskih poletih za svetovni pokal, je Avstrijec Stefan Kraft ponovno dokazal svojo prevlado v smučarskih skokih, saj je z mojstrskim nastopom že zagotovil osvojitev velikega kristalnega globusa. S skokom dolgim 244,5 metra je Kraft zabeležil svojo 13. zmago v sezoni, kar je bilo dovolj za zgodnje zagotovilo tretjega velikega kristalnega globusa v njegovi karieri.

Tekmovanje je postreglo s presenetljivo močnim avstrijskim nastopom, saj je Daniel Huber, Kraftov rojak, z najdaljšim poletom dneva, dolgim 247,5 metra, zasedel drugo mesto. Kljub temu pa je bil za Kraftom, ki je nastopil z nižjega zaletišča, zaostal za 7,8 točke.

Tretje mesto za Domna Prevca

Slovenija prav tako ni ostala brez razlogov za praznovanje, saj je Domen Prevc z odličnim tretjim mestom in poletom, dolgim 236,5 metra, še enkrat več potrdil svojo kakovost. Slovenski uspeh na tekmovanju so dopolnili Timi Zajc, ki je zasedel sedmo mesto, Peter Prevc na osmem mestu in Lovro Kos, ki je končal na 18. mestu, medtem ko je Anže Lanišek zasedel 19. mesto.

Popoldanska tekma je prinesla še en krog razburljivih skokov, kjer so se na vrhu lestvice znova znašli isti trije skakalci. Daniel Huber je tokrat prevzel vodstvo z impresivnim skokom, dolgim 244 metra, medtem ko je Kraft, z zaostankom 16,2 točke, končal na drugem mestu po prvi seriji. Domen Prevc je zadržal tretje mesto z zaostankom 22,3 točke za Huberjem.

Tekmovanje je postreglo z izjemnimi dosežki in dramatičnimi obrati, pri čemer sta po dveh serijah tekmovanje morala predčasno končati Lovro Kos in Anže Lanišek. Kljub temu je bila tekma v Vikersundu prava poslastica za ljubitelje smučarskih skokov, kjer je Stefan Kraft še enkrat več potrdil svoje mojstrstvo in si zagotovil veliki kristalni globus, medtem ko je Domen Prevc s tretjim mestom Sloveniji prinesel novo odličje.

[Vir: MMC RTV SLO]; Portal24; Foto: Zajem zaslona