Vila Nataše Pirc Musar in njenega soproga je res nekaj posebnega, zato na marsikoga naredi poseben vtis. 

Prva uradna kandidatka za prvo predsednico države Slovenije Nataša Pirc Musar in njen soprog Aleš Musar dejstva, da obožujeta umetnost in starine, ne skrivata.

Vilo z imenom Ruska dača, ki stoji v Zgornjih Gameljnah pri Ljubljani, sta opremila in preuredila v prestižno domovanje. V intervjuju za revijo Story sta zakonca povedala, da sta Rusko dačo opremljala z veliko skrbnostjo in da ima v njej vsak predmet svojo zgodbo. Tudi slike, ki so velika ljubezen moža Aleša, sta izbirala nadvse skrbno.

Ali ste na dražbe hodili sami ali ste jih kupovali prek spleta?

Aleš: Kupoval sem jih sam, veliko prek spleta, kjer so na voljo vsi katalogi, nekajkrat pa sem bil na dražbi tudi osebno. Z Natašo sva bila tako na dražbi na Dunaju, ko sem kupoval sliko Tivolskega gradu iz časa feldmaršala Radetzkega, ki jo je naslikal slovenski slikar Anton Karinger. To je zelo lep primer slovenske kulturne dediščine, zato sem nato iskal sliko z Radetzkim, ki mu je Tivolski grad, nekoč imenovan grad Turn, podaril cesar Franz Jožef. Po kakšnem letu dni iskanja sem našel še sliko s podobo cesarja, ki tako zaokrožuje zgodbo ene sobe ob celem kupu majhnih zgodb.

Nataša: Tukaj ima vsak predmet svojo zgodbo.

Aleš: Ali pa vsaj razlog, zakaj je tukaj.

Z gospo Natašo Pirc Musar smo na Portal24.si objavili tudi intervju, preberete ga lahko TUKAJ.

Vir: Govori. se Metropolitan

Foto: STA