Vizjak pijan za volanom? 24ur glede na  svoje neuradne, a po njihovem zanesljive informacijah poroča, da so policisti v okolici Brežic v ponedeljek obravnavali nekdanjega ministra za okolje in prostor Andreja Vizjaka. Policisti naj bi ugotovili , da je vozil pod vplivom alkohola.

Po neuradnih informacijah portala 24ur so Andreja Vizjaka policisti ustavili v ponedeljek zvečer med kontrolo prometa. Po opravljenem testu alkoholiziranosti naj bi ugotovili, da je vozil pijan. 

24ur navaja, da so nekdanjega ministra za okolje in prostor prosili za komentar, a jim je v telefonskem pogovoru dejal, da zasebnih zadev ne komentira. 

Novinarji 24ur so informacije preverjali tudi na PU Novo mesto. Policija zaradi varovanja osebnih podatkov ne komentira postopkov proti posameznim osebam. So pa 20. junija brežiški policisti med kontrolo prometa obravnavali pijanega voznika. Ustavili so ga v okolici Brežic, v litru izdihanega zraka je imel 0,64 miligrama alkohola, navaja 24ur. Zaradi visoke koncentracije alkohola v krvi so mu odvzeli vozniško dovoljenje.  24ur navaja še, da bo policija o kršitvi z obdolžilnim predlogom seznanila sodišče, ki bo v nadaljevanju postopka odločalo o odgovornosti za kršitev. 

Foto: STA

By A.K.

Komentar: