Vlada nam nek novodobni fašizem. Golobizem?

ByUredništvo

28. novembra, 2022 ,
@Johanca_4me (Foto: Twitter)
Vlada nam nek novodobni fašizem. Golobizem?

Vlada nam nek novodobni fašizem. Slovenija je sprta in razdeljena, sovražna, ozračje je tako napeto, da bi ga lahko rezal. K tem napetostim veliko, ali pa kar vse, doprinese dobršen del medijev.

To počnejo z izredno perfidnostjo, a vedno manj prefinjeno. Ko smo imeli vlado Janeza Janše smo 24 ur na dan poslušali in brali hujskanje proti Janši. Mislila sem da se bodo, ko se je vlada menjala in bo Golob začel delati to končalo… ali pa vsaj umirilo. Pa se ni. Samo še huje je.

Menjujejo urednike, umikajo članke, odstavljajo povsem sposobne ljudi, zdaj so prišli tudi po RTV Slovenija. Slednje kar z zakonom, ki ga sprejemajo po izrednem postopku. Kot, da smo v vojnem stanju. Zato smo šli na referendum. Na referendum smo šli tudi zaradi zakona o dolgotrajni oskrbi in novih ministrstev.

Bodo znova zmagale laži?

Občutek sem imela, da bodo znova zmagale laži in manipulacije, ki jih ljudem dnevno ponudijo servilni mediji. In so res. Veliko jih je, ogromno pravzaprav.

Pred dvemi leti smo šli na referendum o vodi. Izgubili smo. Lagali so in mediji so jim pomagali, da bo Janša vzel vodo.

Zdaj lažejo, da bo Janša vzel risanke. Lažejo, da bo za starejše slabše, če bo zakon sprejet. Kako za božjo voljo, če je Janševa vlada zagotovila kar milijardo in pol denarja za izvajanje zakona o dolgotrajni oskrbi.

Nova ministrstva. O njih ne vem veliko. Vem zgolj to, da na te udobne stolčke čakajo tisti, ki so se na volitvah žrtvovali za ‘svobodo’. Pa saj ni več pomembno, zdaj jih imajo. Imajo nova ministrstva, imajo enoumje na RTV in predvsem imamo starejše brez zakona o dolgotrajni oskrbi.

Kakorkoli obračam, se razpoloženje ni spremenilo. Res je slabše. Podporniki vlade so namreč vse bolj nasilni, sovražni, pogumni pri širjenju nestrpnosti… Pristojni ob naštetem niti ne trznejo.

Zakaj bi, saj so povečini antijanšisti. Tudi vlada svojih podpornikov ne pozove k umirjanju strasti. Kako le, če nas, drugače misleče, tudi sama označuje za fašiste, kot nek višek družbe, ki ga je treba osramotiti, osamiti in predvsem utišati.

Tukaj se spomnim na slavne Kučanove besede iz leta 1994: Diskreditacija, likvidacija, če je potrebno tudi fizična.

Le malo ljudi se zaveda, kako jim mediji in družabna omrežja krojijo, ne le misli, ampak tudi razpoloženje, kako funkcionirajo kot človek, na kaj so osredotočene njihove misli.

Tisti, ki so proti Janši, so na primer prepričani v to, da je Janša ultimativno zlo in prekletstvo. Tisti, ki spremljajo tako negativno naravnane osrednje medije, so dobesedno omamljeni od moči, ki jo ima njihova vlada.

Kaj je demokracija jim očitno sploh ni jasno. Namesto demokracije nam vlada nek novodobni fašizem. Golobizem?

Zmedeni

Se levičarji sploh zavedajo, da prezirajo kapital in podpirajo kapitaliste? Se sploh zavedajo, da že leta in leta podpirajo politiko zaradi katere nimamo dobrega zdravstva, lepih pokojnin, plač, dostojne oskrbe za starejše, dovolj stanovanj za mlade itd.?

Seveda se ne zavedajo, saj so obsedeni s sovraštvom do Janše, krščanstva in sploh vsega kar ne nosi njihove oznake. Za vse, kar se jim slabega dogaja, krivijo Janšo. Zakaj? Ker jim mediji skrivajo kdo je dejansko kriv, a z le malo razmišljanja je jasno, da so večino časa Sloveniji vladali levi in ne Janša.

Sprememba

Slovenija potrebuje spremembo, če se že vlada in neka skupina skrajnežev ne zaveda, da je treba žogico umiriti bi jo morali ljudje z vsaj kančkom razuma.

Tisti na desni pa bi se morali zavesti, da jih mediji zanalašč razdvajajo, ker če še niste opazili, osrednji mediji nikoli ne razdvajajo volilnega telesa levega političnega pola. Vedno se hujska proti desnim in hkrati želijo med njih (desne) vnesti čim več razdora.

Dokler se bo te manipulacije kupovalo bo ta norija, ki se nam dogaja v obliki Golobove vlade trajala in trajala. Mi pa bomo zaradi groženj in etiketiranja vse bolj tiho. Izid referenduma je bil pričakovan, bil je napovedan… in odkrito… Nika zna.

Ni važno kako je prišla na cilj… prišla je.

Johanca