Vlada ne bo podaljšala regulacije cen pogonskih goriv, poroča 24UR. Vrstni red po katerem se bo Golobova vlada odzval na vse višje cene je: nafta, elektrika, hrana in plin. Prvi sveženj je imela delovna skupina že na mizi.

Delovno skupino, ki jo sestavlja pet ministrstev – gospodarsko, finančno, kmetijsko, za delo in infrastrukturno – je včeraj pretresla prvi paket ukrepov, ki se nanaša na pogonska goriva/ naftne derivate.  

Ministri so se po srečanju zavili v molk. Premier Golob bo prvi sveženj ukrepov za pogonska goriva predstavil danes po seji vlade. Gre za več manjših ukrepov, ki ne bodo stopili v veljavo z danes na jutri. Neuradno so pri 24ur izvedeli tudi, da naj bi se vlada nagibala k odpravi regulacije cen pogonskih goriv, ki sicer velja do 10. avgusta. Zato naj bi vlada pripravila druge ukrepe, ki naj bi blažili učinek dražitev. Katere, za zdaj ni jasno, več bomo izvedeli danes.  

Delovna skupina se bo sestajala enkrat tedensko, sledil bo še paket ukrepov in rešitev za visoke cene elektrike, hrane in plina, še navajajo na 24UR.

Foto: BOBO