Vlada razrešila Boštjana Lindava, njegovo mesto prevzema Senad Jušić

Vlada je razrešila Boštjana Lindava, njegovo mesto začasno prevzema Senad Jušić

Vlada je razrešila v. d. direktorja policije Boštjana Lindava in na položaj začasno imenovala Senada Jušića. Novi notranji minister Boštjan Poklukar naj bi na vladi sicer že predstavil svojo ožjo ekipo.

Novi minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar, naj bi dozdajšnjemu v. d.-ju generalnega direktorja policije Boštjanu Lindavu že na jutranjem sestanku sporočil odločitev o zamenjavi v vrhu policije.

Po neuradnih informacijah sta se Poklukar in Lindav razšla v “korektnem duhu”. Menjava je sicer bila pričakovana, bolj se je ugibalo o tem, kdo naj bi Lindava nadomestil.

Pojavile pa so se tudi neuradne informacije, da bo to Senad Jušić, kar je nato potrdil tudi vladni urad za komuniciranje. Jusić je bil doslej višji policijski svetnik na Generalni policijski upravi.

V preteklosti je bil Jušić med drugim pomočnik vodje sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Koper.

Več bo na novinarski konferenci po seji vlade pojasnil novi minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar.

Slednji je prvič sedel za mizo skupaj z drugimi ministri in jim tudi predstavil svojo ožjo ekipo. Da se napoveduje zamenjava na vrhu policije, je sicer Poklukar nakazal že po torkovi izvolitvi na ministrski položaj in prevzemu poslov, ko je glede usode Lindava pojasnil, da “je danes na funkciji, jutri je nov dan”.

Novi notranji minister naj bi tudi že predlagal tudi zamenjavo štirih visokih uradnikov ministrstva: Slavka Koroša z direktorata za policijo in druge varnostne naloge, Aleša Jermana z direktorata za upravne in notranje zadeve in Natašo Potočnik z direktorata za migracije. Da zapušča notranje ministrstvo, pa je za Televizijo Slovenija potrdil generalni sekretar Gregor Novak.

vir Foto: STA