Putin: Pripravljeni smo se pogajati, vse je odvisno od Ukrajine

Ruski predsednik Vladimir Putin je dejal, da se je Rusija pripravljena pogajati z vsemi stranmi, vpletenimi v vojno v Ukrajini. Kijev in njegovi zahodni podporniki so pogajanja zavrnili, je dodal Putin.

Ruska invazija na Ukrajino 24. februarja je začela najbolj smrtonosni konflikt v Evropi po drugi svetovni vojni in največji konflikt med Moskvo in Zahodom po kubanski raketni krizi leta 1962. Vojni pa kar ni videti konca.

Kremelj pravi, da se bo boril, dokler ne bodo doseženi vsi njegovi cilji. Kijev medtem pravi, da se ne bo ustavil, dokler ne osvobodi celotne Ukrajine, vključno s Krimom, ki si ga je Rusija priključila leta 2014.

“Nismo mi tisti, ki se nočemo pogajati, ampak oni”

“Pripravljeni smo se pogajati z vsemi vpletenimi o sprejemljivih rešitvah, vendar je to odvisno od njih. Nismo mi tisti, ki zavračamo pogajanja, ampak oni,” je dejal Putin za državno televizijo Russia 1 v intervjuju, ki je bil predvajan v nedeljo.

Putin je dejal, da Rusija v Ukrajini deluje v “pravi smeri”. Zahod pod vodstvom ZDA namreč poskuša razdeliti Rusijo.

“Verjamem, da delujemo v pravi smeri. Branimo naše nacionalne interese, interese naših državljanov, naših ljudi in nimamo druge izbire, kot da zaščitimo naše državljane,” je dejal Putin.

Ne spreglejte…

Putinov propagandist: Po Ukrajini se selimo na Poljsko in na Balkan

Putinov propagandist: Po Ukrajini se selimo na Poljsko in na Balkan. Ruska državna televizija je razpravljala o načrtovani strategiji Rusije v naslednjih desetletjih. Njihovi strokovnjaki so poleg izjave, da ukrajinski jezik ne obstaja, napovedali, da bo Rusija združila sosednje države v “en velik ruski dom”, z morebitno širitvijo na Balkan in Poljsko… več tukaj.

Foto: Zajem zaslona

By A.K.

One thought on “Vladimir Putin: Pripravljeni smo se pogajati”

Komentar: