Odbor DZ za kulturo potrdil Vladni predlog novele zakona o RTV Slovenija.

Z devetimi glasovi za in šestimi proti je odbor DZ za kulturo na vladni seji za obravnavo na seji DZ po nujnem postopku pripravil dopolnjeni vladni predlog novele zakona o RTV Slovenija. Poslanci koalicije so poudarjali, da bo RTV Slovenija z njim depolitizirana, V SDS in NSi so v iskrene namene vlade podvomili.

Namesto programskega in nadzornega sveta predlog uvaja enoten svet zavoda. Svet zavoda bi imel 17 članov. V njem bi bilo tudi več predstavnikov zaposlenih in civilne družbe.

Kot dopolnila je odbora sprejel več predlogov poslanskih skupin koalicije. Med njimi je tudi dopolnilo, ki spreminja člen o imenovanju članov v svet. Zaposleni bodo tako iz svojih vrst izbrali šest članov, DZ ne bo imenoval nobenega člana. Vlada je predlagala, da se imenuje dva.

Izredna seja

Na izredni seji je DZ na zahtevo SDS-a odločal o odločitvi kolegija predsednice DZ-ja, da DZ vladni predlog novele zakona o RTV Slovenija obravnava po nujnem postopku. Za obravnavo po nujnem postopku je glasovalo 49 poslancev, 24 jih je bilo proti. Odločitev kolegija predsednice DZ-ja, da se koalicijski predlog novele zakona o RTV Slovenija obravnava po nujnem postopku je tako potrjen… več tukaj.

Foto: Zajem zaslona

By A.K.

Komentar: