Voda s cimetom dobra za hujšanje in uravnavanje menstruacije

ByAna Koren

14. aprila, 2023
Cimet [Foto: Pexels]

Voda s cimetom dobra za hujšanje in uravnavanje menstruacije

Ali ste vedeli, da lahko pitje vode s cimetom pomaga izboljšati plodnost in uravnavati menstruacijo?  Cimet se že stoletja uporablja kot začimba, vendar ima tudi številne zdravilne lastnosti. 

1. Uravnava menstruacijski ciklus

Ugotovljeno je bilo, da cimet uravnava menstrualne cikle tako, da uravnovesi hormone in poveča pretok krvi v maternico. Pitje vode s cimetom lahko pomaga uravnavati menstruacijski ciklus in zmanjšati boleče menstruacije.

2. Izboljša plodnost

Ugotovljeno je bilo, da cimet s povečanjem proizvodnje hormonov, potrebnih za ovulacijo izbolša plodnost. Redno pitje vode s cimetom lahko pomaga izboljšati vaše možnosti zanositve.

3. Zmanjša simptome PCOS

Ugotovljeno je bilo, da cimet zmanjša simptome sindroma policističnih jajčnikov (PCOS) z izboljšanjem občutljivosti na insulin in zmanjšanjem vnetja. Študija, objavljena v Journal of Fertility and Sterility, je pokazala, da cimet izboljša menstrualni cikel in poveča ovulacijo pri ženskah s PCOS. 

Pitje cimetove vode lahko pomaga ublažiti simptome, kot so neredne menstruacije, akne in čezmerna poraščenost.

4. Pomaga pri hujšanju… več na Princesa.si

Foto: Pexels

Ne spreglejte…

Čudežni napitek pomaga izgubiti centimetre v pasu, pripravljen le iz treh sestavin

Čudežni napitek, ki pomaga izgubiti centimetre v pasu je pripravljen le iz treh sestavin. A naj načrt hujšanja vseeno vključuje tudi zdravo prehrano, veliko gibanja in ustrezno hidracijo. 

Pomena vode ne smemo podcenjevati. Ima veliko vlogo pri hujšanju, saj pomaga pri zaviranju apetita, zmanjšanju vnosa kalorij, učinkovitejši vadbi in spodbujanju metabolizma. Obstajata pa še dve drugi sestavini, ki ju lahko dodate v svoj kozarec vode, da bo še bolj koristen. To so limona in chia semena…. več tukaj.