Vodenje kabineta ministrice dr. Aste Vrečko prevzema Nina Ukmar. Do nedavnega direktorica javnega zavoda Kosovelov dom Sežana, bo 24. junija prevzela vodenje kabineta ministrice za kulturo dr. Aste Vrečko. Ekipi ministrice se pridružuje kot izkušena vodja in dobra poznavalka področja kulture.

Nina Ukmar je končala študij na Ekonomski fakulteti v Ljubljani, smer trženje. Vodila je Mladinski center Podlaga, ki je bil organiziran kot samostojna enota znotraj večjega zavoda. Tri leta je delala kot strokovna sodelavka na področju družbenih dejavnosti in projektov na Občini Sežana. Od 2012 do 2022 je kot direktorica vodila javni zavod Kosovelov dom Sežana.

Od 2016 do 2020 je bila predsednica združenja Art kino mreže Slovenije, od 2020 do 2022 pa članica njegovega upravnega odbora. Združenje Art kino mreža Slovenije je organizirano kot strokovno društvo in združuje mestne kinematografe v kar 28 krajih po Sloveniji. Do nedavno je bila članica sveta Festivala slovenskega filma.

Aktivno je sodelovala tudi v mednarodni mreži Europa Cinemas. V okviru mreže se je udeležila dveh mednarodnih srečanj z delavnicami, v Bologni in Sofiji, ter se vključila v program NEXT, prek katerega je študijsko obiskala soroden kinematograf v Nemčiji. Leta 2018 je bila članica žirije Europa Cinemas filmskem festivalu v Locarnu.

Vir: MK RS
Foto: Željko Stevanić

By A.K.

Komentar: