V. d. generalnega direktorja policije Boštjan Lindav sestavlja svojo ekipo. Njegov dosedanji namestnik Danijel Žibert bo odslej opravljal delo v vodstvu GPU-ja. Vodenje uprave kriminalistične policije prevzema David Antolovič.

V. d. generalnega direktorja policije Boštjan Lindav je za vodenje uprave kriminalistične policije GPU-ja pooblastil dosedanjega pomočnika direktorja NPU Davida Antoloviča.

Vojko Urbas

Vojko Urbas, dosedanji direktor uprave kriminalistične policije je bil premeščen v vodstvo GPU. Na delovnem mestu policijskega svetnika bo poleg drugih nalog opravljal naloge v delovnih skupinah Etias in EES. Urbas bo opravljal tudi naloge, povezane s področjem izobraževanja kandidatov za policiste, so sporočili s policijske uprave.

Pojasnilo

Policijska uprava pojasnjuje, da je Lindav je dosedanjega namestnika generalnega direktorja Danijela Žibreta po dogovoru in na njegovo željo premestil na delovno mesto v vodstvo Generalne policijske uprave. Kot policijski svetnik bo Žibret opravljal naloge, povezane z izzivi na področju izobraževanja in zaposlovanja v policiji.

Vršilec dolžnosti generalnega direktorja policije na ključnih mestih v policiji želi policijske strokovnjake, ki jim zaupa in verjame v njihovo visoko strokovnost in integriteto in s katerimi bo skupaj lahko uresničeval vizijo razvoja policije, kar je predvsem skrb za varnost ljudi, navaja policija.

Na ustanovni seji 1. junija je vlada Roberta Goloba s položaja generalnega direktorja policije razrešila Antona Olaj in na njegovo mesto kot vršilca dolžnosti imenovala nekdanjega direktorja uprave kriminalistične policije Lindava.

Vir: MMC RTV Slovenija

Foto: 24UR