Vodnik za odklepanje ChatGPT Voice v telefonu iPhone 15 Pro

ByB.O.

23. novembra, 2023 ,
Foto: Biznis24Foto: Biznis24

Vodnik za odklepanje ChatGPT Voice v telefonu iPhone 15 Pro

OpenAI je glasovno funkcijo ChatGPT omogočil vsem brezplačnim uporabnikom. Lastniki telefonov iPhone 15 Pro in Pro Max imajo tako na voljo drugo možnost. Zdaj imajo možnost, da nadomestijo Siri kot glavno glasovno pomočnico. Najnovejši Applovi modeli uvajajo gumb Action Button, ki nadomešča tradicionalni gumb za utišanje zvoka, ki je bil na prejšnjih telefonih iPhone. Nova možnost v meniju Nastavitve omogoča konfiguracijo tega gumba. Ponuja vsestranskost, ki presega zgolj utišanje telefona. Ta funkcija izboljša uporabnikov nadzor in interakcijo z napravo.

Uporabniki lahko gumb za ukrepanje konfigurirajo za vrsto funkcij. Te vključujejo zagon fotoaparata, vklop svetilke, snemanje glasovnega zapiska ali zagon aplikacije Lupa. Poleg tega olajša dostop do funkcije dostopnosti ali uporabi bližnjice.

Če želite ChatGPT uporabljati kot glasovnega pomočnika, izberite funkcijo bližnjice za gumb za dejanja. Prej je bilo za povezavo bližnjice v sistemu iOS z glasovno funkcijo ChatGPT potrebno naročniško razmerje ChatGPT+, sicer je prihajalo do napak. Najnovejša nadgradnja vsem uporabnikom ChatGPT omogoča brezplačen glasovni dostop. Ta izboljšava odpravlja prejšnjo omejitev. Uporabniki lahko zdaj ChatGPT aktivirajo prek Siri.

Če želite to konfigurirati, v nastavitvah sistema iOS obiščite razdelek “Action Button”. Podrsnite do možnosti “Shortcut”, izberite “Choose a Shortcut” in na abecednem seznamu aplikacij poiščite “ChatGPT”. Nato preprosto povežite bližnjico “Start voice conversation” z gumbom za dejanja.

Ne pozabite, da mora biti aplikacija Bližnjice nameščena v vašem iPhonu, da bo ta nastavitev delovala.

Po nastavitvi pritisnite in pridržite gumb za akcijo v telefonu iPhone 15 Pro ali Pro Max ter tako sprožite glasovno sejo ChatGPT. Uporabniki lahko izbirajo med petimi različnimi glasovi pomočnika ChatGPT: Ember, Sky, Breeze, Juniper in Cove. Podobno kot Siri, vendar bolj izpopolnjeno, lahko ChatGPT-u izgovarjate vprašanja in poslušate odgovore.

Večopravilna funkcija

Pomembno je poudariti, da ChatGPT ni edina aplikacija, ki v telefonih iPhone 15 Pro in Pro Max izkorišča to novo funkcijo. Gumb lahko uporabite tudi za naročanje najljubše kave Starbucks, začetek vadbe, uporabo Shazama, klicanje priljubljenih stikov in beleženje zapiskov. S to funkcijo so združljive tudi Applove izvirne aplikacije.

Tisti, ki želijo bolj prilagojene možnosti, lahko ustvarijo bližnjice po meri. V aplikaciji “Shortcuts” tapnite znak + v zgornjem desnem kotu, nato tapnite “New Shortcut”, “Preimenuj”, “Rename”, da poimenujete bližnjico, in tapnite “Done”.

Če želite dodati dejanja, tapnite “Add Action” in izberite med različnimi kategorijami, kot sta Mediji ali Splet. Če želite dodati več dejanj, podrsnite navzgor po iskalnem polju. Ko končate, tapnite “Done” in vaša nova bližnjica bo prikazana v razdelkih All Shortcuts in My Shortcuts. To bližnjico po meri lahko nato dodelite gumbu za dejanja iz njegovega menija.

Vključitev podpore za ChatGPT je verjetno eden izmed najbolj uporabnih dodatkov, zlasti glede na njeno vsestranskost pri obravnavanju različnih poizvedb in omejitve Siri. Želimo si lahko le, da bi ChatGPT nastavili kot privzetega pomočnika v iPhonu.

Vir; Foto: B.O. Biznis24