Volkswagen bo vendarle ohranil legendarno ime Golf

Volkswagen se je odločil in bo ohranil legendarno ime Golf, vendar na popolnoma novem izdelku.  Novi Golf pride že marca tudi GTI različica. A tukaj ni govora o Golfu devete generacije. V Wolfsburgu namreč pripravljajo prenovo aktualne osme generacije Golfa, sočasno naj bi prišel tudi povsem nov samostojni istoimenski model. 

Da bo kultno ime Golf verjetno ostalo smo pisali tukaj.

Napovedani koncept bo kot rečeno debitiral že prihodnji mesec, GTI različica naj bi bil predstavljena maja. Končna proizvodna različica naj bi prispela leta 2025. 

Novi Golf bo vstopni model, prej znan kot ID.2. Da pa ne bi prišlo do zamenjave s trenutnim običajnim golfom, bi lahko model nosil oznako ID Golf.

Pri tem pozabite na prejšnji koncept ID.Life. Izrazito oglato zasnovo so očitno opustili, saj vodstvo z zasnovo naj ne bi bilo zadovoljno. Po zadnjih informacijah bo oblikovanje novega modela zaupano Andreasu Mindtu. Mondt je v Volkswagen prišel iz Bentleya. 

Glede na informacije naj bi električni Golf v dolžino meril 4250 mm, s čimer bo večji od Pola, a dimenzijsko zelo podoben ID.3. Od golfa osmice bo sicer malo manjši, a naj bi bil prostorsko in uporabno precej uspešnejši. 

Volkswagen je prav tako opustil oznako GTX za športne električne modele. Elektrifikacija je namreč doživela tak zagon, da bo dobila še bolj posebno ime za športne električarje – GTI. Uganili ste, prvi električni GTI bo Golf. 

Za konec naj omenimo še, da bodo novega Golfa izdelovali v Martorellu pri Barceloni. Tam je predvidena tudi proizvodnja Cupre Urbanrebel in manjše električne Škode. 

Vir Foto: Volkswagen