Volkswagen Golf (2024): Vse podrobnosti o prenovi 8. generacije

ByA.K.

25. januarja, 2024
VW Golf ehybrid 2024 Foto: Volkswagen

Volkswagen Golf (2024): Vse podrobnosti o prenovi 8. generacije

Volkswagnov Golf je že desetletja sinonim za kakovost in priljubljenost med avtomobilskimi navdušenci po vsem svetu. Z več kot 37 milijoni prodanih primerkov v 50 letih in osmimi generacijami, ki so vidne od leta 1974, je Golf ena najuspešnejših modelov v zgodovini znamke Volkswagen. Kljub načrtovanim prehodom na električni pogon proizvajalec še naprej izpopolnjuje ta ikonični avtomobil, ki predstavlja 8. generacijo, predstavljeno za leto 2024.

Pri prvi oceni lahko rečemo, da so spremembe na zunanjosti precej subtilne. Volkswagen se je odločil ohraniti prepoznavno obliko Golfa, kar kaže na zaupanje v njegovo obliko in prepoznavnost na trgu. Sprednji del je prejel nekaj osvežitev, vključno z novimi LED žarometi (ki so zdaj standardni) in spremenjenim sprednjim odbijačem. Posebna različica ponuja celo napreden LED sistem z osvetljenim logotipom znamke, kar je prvič za Volkswagen v Evropi.

Tudi zadnje luči so bile preoblikovane v tridimenzionalni izvedbi, ki jo je mogoče prilagoditi prek infotainment sistema, kar voznikom omogoča dodatno personalizacijo svojega Golfa. Proizvajalec je dodal tudi nove barve in oblikovanja platišč, da bi kupcem ponudil še več možnosti za prilagoditev.

Notranjost

Pod karoserijo se skriva posodobljena platforma MQB Evo, ki zagotavlja še boljšo vožnjo in učinkovitost. Ta platforma je bila že preizkušena in izboljšana na drugih modelih, kot sta Tiguan in Passat Variant.

Notranjost Golfa je doživela posodobitev, predvsem z uvedbo novega infotainment sistema MIB4. Sistem je opremljen z osvetljenimi drsniki na dotik, ki so bili dodani na podlagi povratnih informacij strank. Volanski obroč je zdaj opremljen s pravimi gumbi za boljšo uporabniško izkušnjo. Infotainment sistem je zdaj bolj intuitiven in ga je mogoče upravljati z dvema vrsticama na dotik ter ima možnost individualnega oblikovanja.

Poleg tega je dodan glasovni pomočnik, ki je v sodelovanju s Cerence omogoča enostavno upravljanje sistema. Digitalna instrumentna plošča je standardna in ponuja štiri različne grafične konfiguracije, med katerimi lahko voznik izbira.

Kar se tiče možnosti pogona, Volkswagen ponuja širok nabor motorjev, ki vključujejo bencinske in dizelske možnosti, pa tudi blage in priključne hibride. To omogoča strankam, da izberejo motor, ki najbolje ustreza njihovim potrebam.

VW Golf ostaja prilagodljiv in privlačen za širok spekter voznikov, ne glede na njihove želje in potrebe. Cene in podrobnosti o različicah, kot so GTE, GTI, GTI Clubsport ali R, še niso bile objavljene, prav tako pa ni znan datum za njihovo predstavitev. Prav tako ostaja vprašanje o višji različici Alltrack na osnovi Varianta.

Z novo prenovo in široko paleto možnosti se VW Golf (2024) zagotovo pripravlja na nadaljnji uspeh v avtomobilskem svetu.

vir; Foto: Volkswagen; Portal24