Volkswagen naznanja prenovljen Golf: Prihaja Golf 8.5

ByAna Koren

23. decembra, 2023
Foto: Zajem zaslona

Volkswagen naznanja prenovljen Golf: Prihaja Golf 8.5

Golf sicer res ni več največja prodajna uspešnica, niti med petimi najbolje prodajanimi modeli ga ni. Trenutno je na sedmem mestu, a s spoštljivimi 166.304 prodanimi primerki v Evropi v prvih 11 mesecih letošnjega leta.

Volkswagen je zdaj objavil video, v katerem se njegov šef Thomas Schäfer spominja najpomembnejših novosti. Tu sta nova Tiguan in Passat, skupaj z električnim ID.7, prenovljenim ID.3. Na koncu videa je napovedana prenova novega Golfa, in sicer tekom naslednjega leta.

Vidimo prepoznaven sprednji del, zdaj začinjen z novimi lučmi, ki jih še vedno povezuje svetlobna letev. Vendar pa je zdaj osvetljen tudi logotip znamke. Isti koncept je bil prvič uporabljen pri prenovljenem Touaregu, le da je bil to emblem na pokrovu zadka.

Spomnimo, prihodnje leto naj bi prišel prenovljeno vozilo z imenom Golf 8.5, nato pa leta 2028 še deveta generacija modela. Šlo bo za izključno električni model na novi platformi SSP.

Predvidoma bosta še nekaj časa sobivala oba golfa, električni in stari, s klasičnim pogonom. To verjetno vključuje ohranitev Golfa GTI z ročnim menjalnikom kot različico R. Golf pri vsem skupaj zagotovo ne bo dosegel vrha prodajnih lestvic, bo pa ostal zelo zanimiva možnost.

vir; Foto: Zajem zaslona; Portal24