Volkswagen osvežil svojega najmanjšega pick-up model Saveiro

Volkswagen predstavlja osveženo različico svojega najmanjšega pick-upa, modela Saveiro. Ta ikonični avtomobil, ki je že od leta 1982 prisoten na cestah Južne Amerike, se ponaša s tradicionalnim imenom, ki izhaja iz brazilske zgodovine ribolova.

Za prihajajoče modelno leto 2024 so pripravili kar nekaj novosti. Saveiro zdaj navdušuje s prenovljenim sprednjim delom, oblikovno zrelejšim videzom in bogatejšo standardno opremo. Spremembe vključujejo višji pokrov motorja, svežo masko z elegantno kromirano letvijo ter mišičaste blatnike ob straneh. Tudi zadaj se ponaša z novostmi, kot so temnejše luči in nov logotip Saveiro.

Nova različica opreme, imenovana Saveiro Extreme, prinaša ekskluzivna 15-palčna platišča, klavirsko črn B-stebriček z emblemom, drzne nalepke na različnih delih karoserije ter izrazito mat črto, ki povezuje zadnje luči. Notranjost tega modela je opremljena z usnjenimi sedeži in elegantnimi sivimi poudarki.

Na področju tehnologije Saveiro Extreme ne razočara. Vgrajen je napreden infotainment sistem z zaslonom na dotik, ki podpira Apple CarPlay in Android Auto, štirje kakovostni zvočniki, parkirna kamera ter nadzor tlaka v pnevmatikah. Za tiste, ki se radi podajo izven utrjenih poti, je na voljo tudi tehnološki paket s funkcijo off-road gumba za spust po klancu.

Saveiro je znan tudi po svoji zanesljivosti, saj že več kot 41 let osvaja brazilske ceste. Skupno je bilo že dostavljenih več kot 1,6 milijona enot tega priljubljenega modela. Pričakujemo, da bo najnovejša različica, imenovana Saveiro Extreme, v Evropi na voljo še v letošnjem letu.

Vir Foto: VW Portal24