Volkswagen T-Cross: Prihaja prenovljena različica najmanjšega VW SUV-ja

Volkswagen je predstavil prenovljeno različico svojega najmanjšega SUV-ja, T-Cross, ki bo kmalu na voljo v prodajnih salonih. Skoraj pet let po svetovni premieri je bil čas za subtilno prenovo tega priljubljenega modela. Kljub nekaterim manjšim spremembam pa so pri Volkswagnu ohranili prepoznaven videz in slog.

Na prvi pogled se spremembe na T-Crossu morda ne zdijo velike, vendar je avtomobil doživel številne izboljšave. Dolžina se je povečala za 3 cm na 414 cm, kar je omogočilo več prostora v notranjosti. Spredaj je avto prejel nekoliko spremenjeno mrežo hladilnika in popolnoma preoblikovan odbijač. Serijsko so na voljo LED žarometi, medtem ko je na voljo tudi napredna Matrix IQ tehnologija osvetlitve.

Prav tako so posodobili zadnji del avtomobila, kjer so luči dobile novo grafiko, odbijač pa je bil prav tako preoblikovan, kar je prispevalo k nekoliko bolj agresivnemu videzu zadka. Poleg tega so dodali tri nove dizajne platišč, medtem ko so barvne možnosti razširili z uvedbo “Grape Yellow”, “Clear Blue Metallic” in “Kings Red Metallic”.

Notranjost

Notranjost T-Crossa je bila deležna izboljšav v smislu kakovosti. Armaturna plošča je bila dodatno izpopolnjena z novimi materiali in mehkim oblazinjenjem. Vse različice imajo sedaj serijsko digitalne instrumente, medtem ko se velikost zaslona na dotik razlikuje glede na različico opreme. Programska oprema infotainmenta je bila posodobljena, na voljo pa so tudi novi gumbi za upravljanje klimatske naprave na dotik.

Glede na motorizacijo ostaja T-Cross na voljo v treh bencinskih različicah. Prvi dve različici sta opremljeni z 1,0-litrskim trivaljnim motorjem, ki razvija moči 95 in 116 KM. Močnejša različica motorja je prejela 6 dodatnih konjskih moči v primerjavi s prejšnjim modelom. Tretja različica je opremljena z 1,5-litrskim štirivaljnikom, ki razvija 150 KM in je opremljen z aktivnim upravljanjem valjev ter turbinskim polnilnikom z variabilno geometrijo turbine.

Najmočnejši motor ima serijsko 7-stopenjski DSG menjalnik, medtem ko ima različica z 116 KM možnost izbire DSG menjalnika. Najšibkejša različica pa je na voljo s šeststopenjskim ročnim menjalnikom. Vsi modeli imajo pogon na sprednja kolesa, medtem ko še vedno ni na voljo pogon na vsa kolesa.

Prenovljeni T-Cross naj bi bil na voljo v začetku leta 2024 v treh različnih nivojih opreme: Life, Style in R-Line. Cene še niso bile objavljene, vendar naj bi bile le nekoliko višje od trenutnega modela, kar bo zagotovo privabilo številne zveste kupce.

vir Foto: Volkswagen Portal24