Volkswagen ukinja še eno limuzino in napoveduje električno prihodnost

Volkswagen je potrdil, da se bo proizvodnja modela Arteon zaključila, s tem pa se nadaljuje trend opuščanja limuzinskih modelov znamke. Po nedavnem slovesu Passata, se je konec leta 2022 za vedno poslovil še Arteon, kljub relativno kratkemu času od njegove zadnje prenove. Zadnji Arteon je bil izdelan konec prejšnjega leta, je v izjavi za revijo Motor1 potrdil tiskovni predstavnik za model, Martin Hube.

Arteon, sestavljen v tovarni v Emdnu, se poslavlja, medtem ko bo karavanska različica še naprej v proizvodnji, vendar v tovarni v Osnabrücku. S tem odhodom Volkswagen zapušča segment limuzin, saj po odhodu modelov Passat, Phaeton in Jetta v ponudbi ne bo več tradicionalnih limuzin.

Naslednik Passata in Arteona bo model ID.7, električna vozila, ki naj bi na trg prišla leta 2024, vključno s karavansko različico Tourer. Volkswagen s tem poteza poudarja svojo zavezo k elektrifikaciji, saj se pripravlja na popoln prehod na električne pogone. Model Golf ostaja kot zadnji v ponudbi z zapisanim toplotnim motorjem v svojih genih, s čimer Volkswagen napoveduje konec ere fosilnih goriv v svojih vozilih do leta 2032.

Martin Hube je ob tem dodal, da do leta 2026 v ponudbi modelov, ki bodo ostali v proizvodnji, ne pričakujejo večjih novosti, kar dodatno poudarja Volkswagenovo osredotočenost na električno prihodnost.

vir; Foto: Volkswagen; Portal24