Volkswagen v Las Vegasu razkril Golfa 2024 GTI

ByAna Koren

9. januarja, 2024
VW Golf GTI 2024 [Foto: Volkswagen]

Volkswagen v Las Vegasu razkril Golfa 2024 GTI

Na sejmu zabavne elektronike CES 2024, ki je pravkar stekel v Las Vegasu, je Volkswagen postregel s prijetnim presenečenjem – osveženim Golfom. Golf, ki ga pričakujemo, je bil razkrit v GTI različici, a še vedno ovit v kamuflažno folijo.

To je prva uradna priložnost, da si ljubitelji Golfa ogledajo, kaj prinaša nova generacija Golfa 2024. Spremembe se razprostirajo od osveženega sprednjega dela pa vse do notranjosti, ki se zgleduje po najnovejših modelih, kot so ID.7, Passat in Tiguan.

Kamuflažna folija prekriva vsak centimeter karoserije Golfa, vendar še vedno pušča prostor za razkritje številnih pomembnih detajlov. Prvi med njimi je izstopajoč “gobček” na sprednjem delu, ki napoveduje inovacije. Golf 2024 bo opremljen z dvema novima LED matričnima optičnima skupinama, ki sta precej tanjši od trenutnih, kar obeta še močnejši svetlobni snop, ki bo na voljo z več diodami, ki jih je mogoče individualno upravljati.

Sprednji odbijač bo imel bolj izrazito obliko z večjim delilnikom, tik nad njim bo nov senzor za asistenčne sisteme vozila. Podobne prenove bomo opazili tudi na zadnjem delu Golfa, kjer so oblikovalci izbrali preprost in vodoraven dizajn svetlobnih sklopov. Ker gre za različico GTI, so dodani še športni aerodinamični detajli.

Notranjost

Tudi notranjost Golfa 2024 bo deležna posodobitev, saj so številni navdušenci izrazili nasprotujoča si mnenja o upravljanju na dotik na volanu, ki se včasih sproži nenamerno. Na fotografijah potniške kabine lahko jasno vidimo nov volan z logotipom GTI, opremljen s fizičnimi gumbi, ki so neposredno prevzeti iz najnovejših Volkswagnovih modelov. Na voljo bo tudi 12-palčni zaslon za najnovejšo generacijo informacijsko-razvedrilnega sistema MIB 3, podedovan od modelov ID.7, Tiguan in Passat. Med številnimi programske novostmi bo tudi integracija s ChatGPT.

Pričakovana premiera Golfa 2024 je napovedana za 23. januar.

vir; Foto: Volkswagen; Portal24