Volodimir Zelenski: Prezirajo krščanske vrednote

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je svoje državljane opozoril na morebitne ruske napade med prihajajočimi prazniki.

“Z bližanjem prazničnega časa bi lahko ruski teroristi spet postali aktivni,” je dejal Zelenski v svojem dnevnem video nagovoru. “Prezirajo krščanske vrednote in sploh kakršne koli vrednote,” je zatrdil.

Zelenski je Ukrajince pozval, naj bodo v prihodnjih dneh še posebej previdni. “Zato vas prosimo, da ste pozorni na znake za nevarnost v zraku, si med seboj pomagate in vedno pazite drug na drugega,” je dejal.

Ob tem je izrekel neobičajno ostro opozorilo Rusiji. “Ruski državljani morajo jasno razumeti, da teror nikoli ne ostane brez odgovora,” je dejal, ne da bi pojasnil.

Napadi na energetsko strukturo

Ukrajinski vojaški vrh je v minulih dneh večkrat opozoril na morebitne nove raketne napade na infrastrukturo in energetsko omrežje države. Vojska je med drugim opozorila, da je v Črnem morju ruska pomorska enota z vojaško ladjo, opremljeno z manevrirnimi raketami.

Rusija želi pozimi pritisniti na ukrajinsko prebivalstvo, v zadnjih tednih pa je ukrajinsko energetsko infrastrukturo večkrat napadla s križarskimi izstrelki, raketami in tako imenovanimi brezpilotnimi letali kamikaze. Kljub velikemu številu raket, ki jih je izstrelila ukrajinska zračna obramba, so napadi povzročili veliko škodo, kar je povzročilo velike motnje v oskrbi z elektriko in vodo.

Ne spreglejte…

Rusija na vzhod in jug Ukrajine pošilja vojaške okrepitve

Rusija na bojišča v vzhodni in južni Ukrajini pošilja nove sile, je po podatkih obveščevalnih služb sporočilo ukrajinsko poveljstvo.

“Sovražnik je povečal količino železniškega transporta vojakov, opreme in streliva na območja spopadov,” je sporočilo ukrajinsko poveljstvo v Kijevu. Ključna območja spopadov so okrog mesta Bahmut na vzhodni fronti in vključujejo mesta Avdivku, Kupjansk in Limansk v provinci Donbas… več tukaj.

Foto: Zajem zaslona

By A.K.

Komentar: