Vreme: Čaka nas deževen dan, dež po proti večeru prešel v sneg

Danes nas čaka pretežno oblačen in deževen dan, tudi zagrmi lahko. Južni do jugozahodni veter bo pihal z okrepljeno močjo. Temperature bodo čez dan padle, in meja sneženja se bo začela spuščati. V pozno popoldanskih in večernih urah lahko pričakujemo prehod padavin iz dežja v sneg, ki bo zajel večino nižin države. Na Primorskem pa bo prevladovala zmerna burja. Popoldanske temperature bodo povečini nizke, od -2 do 2 °C, le na jugu in jugozahodu Slovenije bodo temperature še nekoliko višje, med 5 in 12 °C.

Ponoči bo še rahlo snežilo, vendar bodo padavine do jutra ponehale, najkasneje v jugovzhodni Sloveniji. Jutranje temperature bodo nizke, od -5 do 1 °C, v alpskih dolinah pa lahko celo okoli -9 °C. Ob morju se bodo temperature gibale okoli 4 °C.

Jutri se bo že zjutraj od severozahoda delno razjasnilo, a bodo po nižinah v nekaterih krajih še prisotne megleni oblački. Čez dan pričakujemo večinoma jasno vreme, le na Primorskem bo še vedno pihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od -2 do 4 °C, ob morju pa okoli 10 °C.

OPOZORILO: V severozahodni Sloveniji lahko danes pričakujemo obilne padavine.

Zjutraj in dopoldne bo južni do jugozahodni veter, še posebej na zahodu in jugu Slovenije, v sunkih dosegal hitrosti preko 70 km/h.

Obeti

V ponedeljek se bo sprva precej zjasnilo, vendar bo jutro mrzlo in megleno po nižinah. Popoldne bo oblačnost ponovno naraščala.

V torek bo oblačno z občasnimi padavinami, ki se bodo deloma po nižinah izražale kot dež, deloma pa kot sneg.

Vremenska slika

Nad severnim Sredozemljem prevladuje ciklonsko območje s hladno fronto, ki bo popoldne prešla preko naše države. V višinah pa k nam postopoma doteka hladnejši zrak.

Napoved za sosednje pokrajine

Tudi v sosednjih pokrajinah bo danes oblačno s padavinami. Meja sneženja se bo v krajih severno od nas dopoldne spustila do nižin, popoldne pa tudi marsikje drugje. Ob severnem Jadranu bomo sprva čutili močan jugo veter, medtem ko bo zvečer prevladovala zmerna burja.

Jutri se bo v sosednjih pokrajinah razjasnilo, vendar pa bo na Kvarnerju še vedno pihala zmerna do močna burja.

vir; Foto: Pexels; Portal24