Vreme: Čaka nas pretežno oblačen dan z dežjem

ByA.K.

22. februarja, 2024
Foto: Pexels

Vreme: Čaka nas pretežno oblačen dan z dežjem

Slovenijo danes čaka pretežno oblačen dan z dežjem, ki se bo s zahoda razširil proti osrednjim krajem. Meteorologi napovedujejo, da se bo popoldne jugozahodnik okrepil, pričakovane najvišje dnevne temperature pa se bodo gibale med 7 °C na severozahodu in do 14 °C v ostalih delih države.

Jutrišnji dan prinaša oblačnost po vsej državi s postopnim zajetjem padavin, ki bodo na nekaterih mestih lahko prešle v sneg, predvsem v alpskih dolinah, kjer bo meja sneženja na nadmorski višini okoli 1500 metrov. V Primorski in Notranjski regiji bo pihal okrepljen južni veter, medtem ko bo drugod po Sloveniji veter nekoliko oslabel. Temperature se bodo jutri zjutraj gibale med 3 °C v alpskih dolinah in do 11 °C v toplejših predelih, popoldanske temperature pa bodo dosegle od 4 °C v alpskih dolinah do 14 °C drugod.

V noči na soboto se obetajo še obilnejše padavine, ki bodo do jutra večinoma oslabele in ponehale. Sobota prinaša delno razjasnitev, še vedno pa so možne krajevne plohe, predvsem na zahodu. Jugozahodnik bo še naprej pihal.

Nedelja obljublja spremenljivo oblačno vreme z občasnimi manjšimi padavinami v zahodnih krajih Slovenije, ohranilo se bo razmeroma toplo vreme.

Vremenska slika kaže na postopno slabitev visokega zračnega tlaka nad južno polovico Evrope, nad naše kraje pa z zahodnimi vetrovi priteka razmeroma topel in vse bolj vlažen zrak.

Sosednje pokrajine bodo danes dopoldne dočakale oblačenje, občasno bo deževalo predvsem v krajih zahodno in južno od nas. Jugozahodni veter se bo krepil, jutri pa bodo padavine zajele večji del regije, v Alpah pričakujemo sneženje. Ob severnem Jadranu bo pihal zmeren do močan jugo.

[Vir: ARSO]; Foto: Pexels; Portal24