Vreme: Čaka nas sončen dan z nekaj jutranje megle

Danes bo v Sloveniji prevladovalo sončno vreme, čeprav bomo zjutraj v nekaterih nižinah opazili meglo. V zahodnih hribovitih predelih države pričakujemo nekoliko več oblačnosti. Vremenu bo dodajal piko na i še jugozahodnik, ki bo pihal čez dan. Temperature se bodo povzpele do prijetnih 20°C, v gornjesavski dolini pa bodo nekoliko nižje, malo nad 15°C.

Jutri nas čaka sprememba vremena. Dan se bo pričel oblačno, s padavinami, ki bodo od zahoda prekrile celotno državo. Jugozahodni veter bo pridobil na moči, ob morju bo pihal jugo, ki bo zvečer oslabel. Termometer bo jutri zjutraj kazal od 13 do 16°C, v alpskih dolinah severne Slovenije okoli 10°C, popoldne pa bodo temperature dosegle od 15 do 20°C, v južni in vzhodni Sloveniji do 23°C.

V prihodnjih dneh, posebej v sredo, pričakujemo pretežno oblačno vreme, lokalne padavine in nevihte ob morju. Jugozahodni vetrovi bodo ponovno aktualni. V četrtek nas čaka delno deževno vreme, ki se bo začelo na zahodu in se postopoma razširilo v notranjost države.

Za sosednje pokrajine danes napovedujemo delno jasno vreme z možnostjo jutranje meglenosti v kotlinah. Jutri bo vreme postalo oblačnejše, pričakovane so padavine, ki se bodo začele zjutraj na zahodu in se postopno razširile proti vzhodu, vključno s severovzhodno Hrvaško in Madžarsko. Pihal bo okrepljen jugozahodnik, ob morju jugo.

vir

Foto: Freepik

Portal24