Vreme: Danes bo delno jasno in precej toplo

ByA.K.

5. februarja, 2024 ,
Foto: Pexels

Vreme: Danes bo delno jasno in precej toplo

Danes bo na Primorskem prevladovalo pretežno oblačno vreme, s možnostjo meglenih razmer na nekaterih območjih. Oblačnost se bo čez dan postopoma širila proti Notranjski. Drugod po Sloveniji bo delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo. Ponekod lahko pričakujemo tudi veter z zahodnih smeri. Najvišje dnevne temperature bodo dosegle vrednosti med 11 in 18 °C.

Jutri bo v zahodni in osrednji Sloveniji prevladovalo pretežno oblačno vreme, medtem ko bo drugod večinoma sončno. Na nekaterih območjih bo pihal veter z zahodnih smeri. Jutranje temperature se bodo gibale od -3 do 0 °C na severu države, drugod pa od 1 do 6 °C. Najvišje dnevne temperature bodo dosegle vrednosti med 8 in 15 °C, na vzhodu pa lahko celo do 17 °C.

Vremenska napoved za sredo in četrtek kaže na dokaj sončno vreme v severnih in vzhodnih krajih, medtem ko bo drugod zmerno do pretežno oblačno. Na Primorskem se lahko občasno pojavijo rahle padavine. Pihal bo jugozahodnik, in še naprej bo relativno toplo.

Na vremensko sliko vpliva območje visokega zračnega tlaka nad delom zahodne in južne Evrope, medtem ko se nad severom in vzhodom celine pojavlja več ciklonskih središč. Tako nad naše kraje doteka topel in vse bolj vlažen zrak z zahodnih smeri.

Za sosednje pokrajine velja podobna vremenska napoved. Danes bo na območju severnega Jadrana prevladovalo pretežno oblačno vreme, z možnostjo meglenih razmer. Drugje pa bo prevladovalo deloma sončno in toplo vreme. Jutri se bo oblačnost nekoliko razširila, s možnostjo rahlih deževnih padavin v Gorskem Kotarju. Na vzhodu in severu sosednjih pokrajin pa bo še vedno prevladovalo sončno vreme, občasno pa bo pihal veter z zahodnih smeri.

vir; Foto: Pixabay; Portal24