Vreme: Danes bo delno jasno z možnostjo neviht

Danes se nam v Sloveniji obeta delno jasno vreme s spremenljivo oblačnostjo. Jutranje temperature so se gibale med 24 in 29 stopinjami Celzija, čez dan pa bo pihal jugozahodnik. Proti večeru so v severni in zahodni Sloveniji možne plohe ali nevihte.

Jutri bo vreme spremenljivo do pretežno oblačno s plohami in posameznimi nevihtami, ki bodo čez dan prehodno zajele večino Slovenije. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 18 stopinj Celzija, najvišje dnevne pa od 20 do 27 stopinj Celzija.

V petek bo sprva pretežno oblačno, čez dan pa se bo oblačnost trgala, le ponekod bodo nastale posamezne plohe. V soboto bo deloma sončno in večinoma suho vreme.

Vremenska slika kaže, da iznad Skandinavije sega do srednje Evrope plitvo območje nizkega zračnega tlaka, vremenska fronta se od zahoda pomika nad srednjo Evropo. Pred njo z jugozahodnikom priteka nad naše kraje zelo topel in nekoliko bolj vlažen zrak.

V sosednjih pokrajinah bo danes deloma sončno. Sredi dneva in popoldne bodo v krajih severno od nas začele nastajati plohe in nevihte. V Kvarnerju in zahodni Istri bo pihal šibak jugo, drugod veter južnih in zahodnih smeri. Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno, sprva v krajih vzhodno in južno od nas še delno jasno. Od severa se bodo začele pojavljati plohe in posamezne nevihte.

Nasvet:

Glede na to, da bodo temperature med 12 in 29 stopinjami Celzija, je priporočljivo obleči se v več slojih, ki jih lahko dodajate ali odstranjujete glede na temperaturo.

  1. Zgornji del: Začnite z lahko majico s kratkimi rokavi. Čez dan, ko se temperatura dvigne, bi to moralo biti dovolj. Zjutraj in zvečer, ko bo hladneje, dodajte lahko jakno ali flis.
  2. Spodnji del: Lahki bombažni hlače ali dolge hlače bi bili primerni.
  3. Obutev: Nosite udobne čevlje, ki so primerni za vlažno vreme. Nepremočljivi čevlji ali škornji bi bili idealni.
  4. Dodatki: Ker je možnost ploh ali neviht, je priporočljivo imeti pri sebi dežnik. Sončna očala in klobuk ali kapa bi bili tudi koristni za zaščito pred soncem.

Ne pozabite na zaščito pred soncem, saj bodo temperature visoke in UV indeks lahko visok, tudi če je oblačno. Prav tako je pomembno piti dovolj vode, da ostanete hidrirani.

Foto: Pixabay

Portal24