Vreme: Danes bo delno jasno z možnostjo neviht

ByAna Koren

26. julija, 2023
Foto: PexelsFoto: Pexels

Vreme: Danes bo delno jasno z možnostjo neviht

Danes dopoldne bodo padavine postopoma ponehale, od zahoda se bo delno zjasnilo. Popoldne lahko pričakujemo nastajanje ploh in neviht, predvsem na območjih v notranjosti države. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja, ki pa bo popoldne oslabela. Najvišje dnevne temperature se bodo gibale od 20 do 24 °C, ob morju lahko dosežejo 27 °C.

Jutri bo precej jasno, vendar bo zjutraj po nekaterih kotlinah in dolinah prisotna megla. Najnižje jutranje temperature se bodo gibale med 7 in 12 °C, v mraziščih Notranjske ter nekaterih alpskih dolinah pa lahko padejo celo na 5 °C, ob morju pa bodo zjutraj okoli 14 °C. Najvišje dnevne temperature bodo nekoliko višje kot danes in se bodo gibale od 21 do 25 °C, na Primorskem lahko dosežejo 27 °C.

Obeti za naprej:

V petek se obeta sončno vreme in še nekoliko višje temperature kot jutri. V soboto dopoldne bo prevladovalo sončno vreme, popoldne pa se lahko v notranjosti države razvijejo posamezne plohe ali nevihte.

Vremenska slika:

Po prehodu hladne fronte nad vzhodnimi Alpami se nad našimi kraji oblikuje območje visokega zračnega tlaka. Zrak, ki doteka k nam s severozahoda, je nekoliko hladnejši, kar pripomore k nestabilnosti vremenskih razmer tako na tleh kot v višinah.

Napoved za sosednje pokrajine:

Danes dopoldne se bodo v krajih vzhodno od nas še pojavljale krajevne padavine, medtem ko se bo na zahodu postopno delno zjasnilo. Popoldne bo v večjem delu dežele delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, v Alpah pa lahko pričakujemo krajevne plohe ali nevihte. Burja ob severnem Jadranu bo oslabela.

Jutri bo tudi v sosednjih pokrajinah prevladovalo sončno in nekoliko topleje vreme.

vir Foto: Pexels Portal24