Vreme: Danes bo dokaj sončno z možnostjo ploh

ByAna Koren

1. junija, 2024 ,
Vreme [Foto: Freepik]

Vreme: Danes bo dokaj sončno z možnostjo ploh

Slovenija bo danes deležna večinoma sončnega vremena z občasnimi oblaki. V severnih predelih države bo pretežno oblačno, z možnostjo ploh in neviht. Vetrovi bodo pihali iz jugozahodne smeri, dnevne temperature pa bodo dosegle od 17 do 23 °C.

Jutri

Jutri bo pretežno sončno, z možnostjo popoldanskih ploh ali neviht predvsem v hribovitih območjih. Jutranje temperature bodo med 9 in 13 °C, dnevne pa med 21 in 26 °C.

Obeti za prihodnje dni

V noči na ponedeljek in v ponedeljek čez dan bo vreme spremenljivo oblačno z večjo verjetnostjo ploh in neviht. V torek dopoldne bo delno jasno, popoldne pa spremenljivo oblačno s plohami in nevihtami.

Vremenska slika

Nad srednjo Evropo se nahaja ciklonsko območje s fronto. Od severozahoda bo v naše kraje pritekal nekoliko bolj suh in še razmeroma hladen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine

Danes bo v sosednjih pokrajinah Italije, Hrvaške in Madžarske deloma sončno, predvsem popoldne je možna kakšna ploha ali nevihta. V krajih severno od nas ter v Alpah bo vreme spremenljivo s plohami in nevihtami.

Jutri zjutraj bo v krajih severno od nas spremenljivo oblačno s kakšno ploho ali nevihto. Drugod bo sprva dokaj sončno, popoldne pa se bodo tudi v krajih zahodno od nas začele pojavljati plohe in nevihte.

[Vir: ARSO]; Portal24; Foto: Freepik