Vreme: Danes bo jasen dan z dopoldansko meglo

ByA.K.

20. januarja, 2024 ,
Foto: Freepik

Vreme: Danes bo jasen dan z dopoldansko meglo

Danes bo prevladovalo jasno vreme, vendar pa se zjutraj in deloma dopoldne po kotlinah pričakuje pojav meglenih območij. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature se bodo gibale med -4 in 3 stopinj Celzija, na Primorskem pa se lahko dvignejo celo do 8 °C.

Jutri nas čaka pretežno jasen dan, vendar pa lahko zjutraj in dopoldne pričakujemo meglo na nekaterih nižinskih območjih. Najnižje jutranje temperature bodo nizke, med -16 in -8 stopinj Celzija, na Primorskem od -6 do -1 stopinje Celzija, medtem ko se bodo najvišje dnevne temperature gibale med -3 in 3 stopinjami Celzija, na Primorskem pa se lahko dvignejo do 10 °C.

Obeti: V ponedeljek bo sprva precej jasno z mrzlim jutrom in mestoma pojavom meglenih območij. Sredi dneva in popoldne se bo postopno pooblačilo, pri čemer lahko pričakujemo jugozahodni veter.

V noči na torek so možne rahle padavine, vendar se bo čez dan delno razjasnilo.

Vremenska slika: Nad zahodno in srednjo Evropo, severnim Sredozemljem in severnim Balkanom prevladuje območje visokega zračnega tlaka. Od severa k nam doteka hladen in suh zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: V sosednjih pokrajinah danes pričakujemo jasno vreme, pri čemer bo burja ob severnem Jadranu oslabela.

Jutri bo tudi tam prevladovalo pretežno jasno vreme, občasno pa se lahko pojavi megla na nižinah.

vir; Foto: Freepik; Portal24