Vreme: Danes bo oblačno z občasnimi plohami, toplo bo

Danes bo v Sloveniji sprva pretežno oblačno, a se bo oblačnost čez dan trgala, s čimer se bodo razvile posamezne plohe ali nevihte. Temperature se bodo gibale med 21 in 25 stopinjami Celzija, na Primorskem pa bodo dosegle do 27 stopinj. Jutri bo dan začel precej jasno, čeprav bodo po nekaterih nižinah zjutraj in deloma dopoldne prisotne megla ali nizka oblačnost. Čez dan bo občasno zmerno oblačno, možna bo kakšna kratkotrajna ploha. Temperature se bodo gibale med 8 in 15 stopinjami zjutraj, čez dan pa med 22 in 27 stopinjami, na Primorskem pa do 17 stopinj zjutraj.

Obeti za nedeljo in ponedeljek kažejo na sončno vreme, čeprav bo v zahodnih krajih nekoliko več oblačnosti. V ponedeljek bo v zahodnih in deloma osrednjih krajih zmerno do pretežno oblačno, pri čemer bodo v hribih severne Primorske občasne rahle padavine. Drugod bo sončno s prijetno toploto in jugozahodnim vetrom.

V sosednjih pokrajinah bo danes večinoma sončno, le južno od Slovenije bo nekoliko bolj oblačno z možnostjo kratkotrajnih ploh v Alpah in Gorskem Kotarju. Jutri bo večinoma sončno, padavine so malo verjetne.

Vremenske razmere so posledica šibkega območja visokega zračnega tlaka, ki se nahaja med Skandinavijo in osrednjim Sredozemljem. V Slovenijo prihaja prehodno nekoliko hladnejši in razmeroma vlažen zrak s šibkimi severovzhodnimi vetrovi.

Vir Foto: Pexels

Portal24