Vreme: Danes, bo po večini Slovenije prevladovalo jasno

ByA.K.

27. januarja, 2024 ,
Foto: Pexels

Vreme: Danes, bo po večini Slovenije prevladovalo jasno

Danes, bo po večini Slovenije prevladovalo jasno vreme. Kljub sončnemu vremenu pa se zjutraj in dopoldne pričakuje pojav meglenih predelov v kotlinah osrednje Slovenije ter nižinah Primorske. Najvišje dnevne temperature se bodo gibale med 6 in 12 stopinj Celzija, v Vipavski dolini pa se lahko dvignejo celo do prijetnih 15 stopinj Celzija.

Jutri zjutraj se lahko spet znajdete v megli

Jutri, v ponedeljek, bo še naprej prevladovalo jasno vreme, vendar se bo zjutraj po nižinah še vedno pojavljala megla. Najnižje jutranje temperature bodo nizke, med -8 in -3 stopinje Celzija, ob morju pa okoli 0 stopinj Celzija. Najvišje dnevne temperature bodo nekoliko višje kot danes, med 5 in 10 stopinj Celzija, na Goriškem ter ob morju pa se bodo povzpele celo do 14 stopinj Celzija.

Obeti za prihodnje dni

V ponedeljek in torek se obeta pretežno jasno vreme, vendar se lahko zjutraj in dopoldne še vedno pojavljajo megleni predeli po nižinah.

Vremenska slika in razlaga

Trenutno nad večjim delom Evrope prevladuje obsežno območje visokega zračnega tlaka. S severozahoda pa k nam v višinah doteka suh in prehodno nekoliko hladnejši zrak.

Napoved za sosednje pokrajine

V Padski nižini ter na območju severnega Jadrana bo sprva megleno, čez dan pa se pričakuje razjasnitev in jasno vreme. V Kvarnerju pa se bo zjutraj pojavljala megla, vendar bo čez dan zapihala šibka burja.

Spremljajte vremenske razmere

Zaradi možnosti meglenih predelov priporočamo voznikom, da vozijo previdno in se prilagodijo razmeram na cestah. V vsakem primeru pa lahko uživate v suhem in prijetnem vremenu, ki nas bo spremljalo v naslednjih dneh.

vir; Foto: Pexels; Portal24