Vreme: Danes bo pretežno jasno, na severu možne nevihte

Danes bo v Sloveniji prevladovalo pretežno jasno vreme, vendar se lahko zjutraj po nekaterih nižinah pojavi kratkotrajna megla. Popoldne se bo pojavil jugozahodni veter, ki bo nekoliko osvežil ozračje. Najvišje dnevne temperature bodo dosegle od 27 do 30 °C.

Jutri se obeta deloma jasno vreme s spremenljivo oblačnostjo. Čez dan bo pihal jugozahodnik, vendar pa se proti večeru na severu države pričakujejo možne plohe ali nevihte. Najnižje jutranje temperature bodo od 10 do 15 °C, na Primorskem pa do 17 °C, najvišje dnevne pa se bodo gibale med 26 in 30 °C.

V četrtek se pričakuje spremenljivo do pretežno oblačno vreme s plohami in posameznimi nevihtami. Temperature bodo nekoliko nižje.

V petek bo vreme še vedno spremenljivo do pretežno oblačno, s posameznimi plohami, predvsem v zahodnem delu države.

Vremenska slika

Nad večjim delom Evrope prevladuje območje enakomernega zračnega tlaka. Vremenska fronta se razteza od Rokavskega preliva do Skandinavije. Nad Slovenijo prevladujejo vetrovi z zahodnih smeri, ki prinašajo zelo topel in suh zrak.

Napoved za sosednje pokrajine

V sosednjih pokrajinah bo danes prevladovalo pretežno jasno vreme, popoldne pa se lahko v Alpah pojavijo posamezne plohe in nevihte. Vetrne razmere bodo različne, pričakovati je južni do jugozahodni veter.

Jutri se obeta deloma sončno vreme, vendar se bodo sredi dneva in popoldne na severu pojavile nevihte.

V Kvarnerju in zahodni Istri pričakujejo šibak jugo, medtem ko bodo drugod vetrne razmere prevladovali veter južnih in zahodnih smeri.

Foto: Pixabay

Portal24