Vreme: Danes bo pretežno jasno s precej koprenaste oblačnosti

ByAna Koren

20. junija, 2024 ,
Obala [Foto: Pexels]

Vreme: Danes bo pretežno jasno s precej koprenaste oblačnosti

V Sloveniji bo vreme danes pretežno jasno z občasno precej koprenaste oblačnosti. Zjutraj in dopoldne lahko pričakujemo prehoden veter vzhodnih smeri, popoldne pa bo v zahodnih in osrednjih delih države zapihal jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo med 28 in 33 °C.

Jutri: Pričakuje se sončno vreme, čeprav se bo oblačnost od zahoda nekoliko povečala. V hribovitem svetu popoldne in zvečer ni izključena možnost krajevnih ploh in neviht. Zapihal bo jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo med 16 in 21 °C, najvišje dnevne pa med 30 in 36 °C.

Obeti za vikend:

  • Sobota: Bo sončno z nekaj spremenljive oblačnosti. Na severovzhodu države bodo zjutraj možne posamezne plohe ali nevihte, ki se bodo lahko ponovile popoldne in zvečer. Pihal bo vzhodni veter, temperature bodo nekoliko nižje.
  • Nedelja: Delno jasno z zmerno oblačnostjo in nekaj popoldanskimi plohami, ki bodo verjetnejše na severu Slovenije.

Vremenska slika: Nad večjim delom Sredozemlja ter srednje in vzhodne Evrope se nahaja območje visokega zračnega tlaka. Vremenska fronta valovi od vzhodne čez srednjo Evropo severno od Alp do Pirenejev. Pri nas bo v višinah prehodno zapihal veter vzhodnih smeri, čez dan pa bo z jugozahodnikom dotekal vroč zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes in jutri bo v sosednjih pokrajinah sončno z občasno povečano oblačnostjo, predvsem v Italiji. V Alpah bodo popoldne in zvečer možne krajevne plohe in nevihte.

[Vir: ARSO]; Portal24; Foto: Pexels