Vreme: Danes bo sončno z rahlo jutranjo meglo

Danes bo prevladovalo sončno vreme po Sloveniji, vendar se zjutraj pričakuje megla v nekaterih nižinah. Temperature bodo čez dan dosegle vrednosti med 27 in 30 °C.

Jutri ostaja sončno

Jutri se vremenske razmere ne bodo bistveno spremenile, saj bo pretežno jasno z zjutraj prisotno meglo v nekaterih nižinah. Čez dan pa lahko pričakujemo pojav jugozahodnega vetra. Najnižje jutranje temperature bodo od 10 do 15 °C, ob morju pa do 17 °C. Najvišje dnevne temperature bodo še vedno med 27 in 30 °C.

Napoved za prihajajoče dni

V sredo nas čaka sončno vreme, pri čemer bo pihal jugozahodnik. Popoldne in zvečer se lahko pojavijo posamezne plohe in nevihte predvsem v severni in zahodni Sloveniji. V četrtek bo vreme spremenljivo s plohami in posameznimi nevihtami.

Vremenska slika

Nad večjim delom Evrope se razteza obsežno območje visokega zračnega tlaka z višinskim vetrom iz zahodne smeri, ki nam prinaša topel in suh zrak.

Napoved za sosednje pokrajine

Podobne vremenske razmere pričakujemo tudi v sosednjih pokrajinah, kjer bo danes in jutri prevladovalo sončno vreme. Popoldne lahko v Alpah pričakujemo posamezne plohe in nevihte.

Foto: Pixabay

Portal24

Ne spreglejte…

Barvita jesen: Rože, ki jih sadimo septembra

Jesen je čas, ko narava začne počasi pripravljati svoje rastline na prihajajočo zimo, vendar to še ne pomeni, da mora vaš vrt ostati brez barv. Ravno nasprotno, september je odličen čas za vlaganje v svoj vrt ali balkon, saj lahko še vedno uživate v cvetočih rožah. Prav tako je idealen čas za sajenje spomladanskih čebulnic, ki bodo v prihodnjih mesecih oživele vaš zunanji prostor… več tukaj.