Vreme: Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno

ByAna Koren

20. aprila, 2024 ,
Foto: Pexels

Vreme: Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno

Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno vreme. Sredi dneva, popoldne se pričakujejo krajevne plohe, možne so tudi posamezne nevihte. Pihal bo severovzhodnik, na Primorskem pa bo prevladovala povečini šibka burja. Temperature se bodo gibale med 9 in 14 °C, na Primorskem pa lahko dosežejo do 17 °C.

Jutri se bo dan začel delno jasno, čez dan pa bo postopoma postalo zmerno do pretežno oblačno. Popoldne so na zahodu možne posamezne plohe. Veter vzhodnih smeri bo še vedno prisoten. Jutranje temperature bodo variirale od -1 do 3 °C, v Zgornjesavski dolini do -3 °C, ob morju pa okoli 6 °C. Dnevne temperature bodo dosegle od 8 do 13 °C, na Primorskem do 16 °C.

Obeti

V ponedeljek bo vreme sprva precej jasno, zjutraj pa možna pozeba. Čez dan se bo oblačnost povečala in zvečer pričakujemo rahlo deževanje na zahodu. V torek nas čaka oblačen in deževen dan, z nadaljevanjem vetrovnega vremena.

Vremenska slika

Nad zahodno Evropo se krepi visok tlak, ki vpliva tudi na vreme v srednji Evropi in Alpah. Z vetrovi severnih smeri prihaja v naše kraje bolj vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine

Podobno spremenljivo vreme kot v Sloveniji se napoveduje tudi v sosednjih pokrajinah. Popoldne so pričakovane krajevne plohe, ob severnem Jadranu pa bo zapihala šibka do zmerna burja. V Alpah in Furlaniji Julijski Krajini se prav tako pričakujejo popoldanske plohe.

[Vir: ARSO]; Portal24; Foto: