Vreme: Danes bo spremenljivo oblačno s popoldanskimi padavinami

ByAna Koren

20. maja, 2024 ,
Jagode [Foto: Pexels]

Vreme: Danes bo spremenljivo oblačno s popoldanskimi padavinami

Danes lahko v Sloveniji pričakujemo delno jasno vreme s spremenljivo oblačnostjo. Popoldne bodo na različnih območjih nastale posamezne plohe in nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo med 22 in 26 °C.

Danes:
Delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Popoldne bodo nastale posamezne plohe in nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo med 22 in 26 °C.

Ponoči:
Pričakujemo, da se bo pooblačilo. Krajevne padavine, deloma plohe in nevihte, bodo od jugozahoda zajele večji del Slovenije. Najnižje jutranje temperature bodo med 12 in 18 °C.

Jutri:
Vreme bo povečini oblačno s pogostimi plohami in nevihtami. Možni bodo tudi močnejši nalivi. V notranjosti Slovenije bo sprva pihal vzhodnik, ob prehodu vremenske fronte pa bo čez dan zapihal jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo med 16 in 23 °C.

Obeti

Sreda:
Spremenljivo z občasnimi krajevnimi padavinami, ki bodo pogostejše v severni polovici Slovenije. Prisotne bodo tudi nevihte, pihal bo veter zahodnih smeri.

Četrtek:
Tudi v četrtek bo vreme spremenljivo s plohami in nevihtami. Ponekod bo še pihal jugozahodnik.

Vremenska slika

Nad zahodnim in osrednjim Sredozemljem se nahaja plitvo območje nizkega zračnega tlaka, ki sega tudi proti Franciji. Od jugozahoda doteka k nam vlažen in razmeroma topel zrak.

Napoved za sosednje pokrajine

Danes:
Delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, več oblačnosti bo v krajih južno od nas. Popoldne bodo nastale posamezne plohe ali nevihte.

Jutri:
Vreme bo prevladovalo oblačno. V krajih zahodno in severno od nas bodo že zjutraj plohe in nevihte, ki se bodo čez dan razširile proti vzhodu. Ob prehodu vremenske fronte bodo nastajali krajevni nalivi.

[Vir: ARSO]; Portal24; Foto: