Vreme: Danes bo spremenljivo s krajevnimi plohami

ByAna Koren

25. aprila, 2023
Foto: Pexels

Vreme: Danes bo spremenljivo s krajevnimi plohami

Danes bo zjutraj po nekaterih nižinah sprva megla. Čez dan bo spremenljivo s krajevnimi padavinami, deloma plohami in posameznimi nevihtami. Najvišje dnevne temperature bodo od 12 do 16 °C.

Jutri bo sprva delno jasno, sredi dneva in popoldne spremenljivo oblačno. Popoldne bodo nastale posamezne plohe. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 5, na Primorskem 7 °C, najvišje dnevne od 13 do 18 °C.

Obeti

V četrtek bo delno sončno, popoldne ni izključena kakšna ploha. Jutro bo ponekod še sveže. V petek bo delno oblačno in predvidoma suho.

Vremenska slika

Nad vzhodno polovico Evrope je obsežno ciklonsko območje z vremensko fronto, ki sega tudi nad Balkan in severni Jadran. Nad naše kraje doteka nestabilna in vlažna zračna masa.

Napoved za sosednje pokrajine

Danes bo spremenljivo oblačno. Predvsem sredi dneva in popoldne bodo nastale plohe in posamezne nevihte. V Kvarnerju bo prehodno zapihal severni veter.

Jutri bo sprva delno jasno, popoldne pa spremenljivo oblačno z možnostjo ploh.

vir Foto: Pexels

Ne spreglejte…

Jagode – od gredice do sladice

Jagode so sladko in sočno sadje, ki izvira iz družine Rosaceae. Obstaja veliko sort jagod, ki se uporabljajo glede na velikost, barvo in okus. Običajno se gojijo na vrtu ali v rastlinjakih.

Jagode je najbolje saditi spomladi ali jeseni. Najbolje uspevajo na sončnih mestih, v tleh, bogatih s hranili in so dobro odcedna. Priporočljivo je, da zemljo pred sajenjem jagod dobro pripravite in dodate organsko gnojilo. Saditev jagod se običajno izvaja v vrstah, s sadikami, ki so postavljene približno 30 centimetrov narazen, z vrstami med 60 in 90 centimetrov narazen… več tukaj.