Vreme: Danes bo spremenljivo s plohami in nevihtami

Danes se pričakuje spremenljivo vreme s plohami in nevihtami po vsej Sloveniji. Že zjutraj in dopoldne se lahko občasno pojavijo plohe ali nevihte. Sredi dneva se bodo najprej na severu države pojavile krajevne plohe in nevihte, nato pa se bodo do večera razširile nad večji del Slovenije. Ob tem bo zapihal veter vzhodnih smeri. Na Primorskem se bo zvečer pojavila šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo segale od 22 do 28 stopinj Celzija, na Primorskem pa se bodo gibale okoli 30 °C.

Jutri bo sprva oblačno, vendar bodo padavine ponehale zjutraj. Čez dan se bo postopno razjasnilo, vendar se lahko občasno pojavijo posamezne plohe. Na Primorskem bo večinoma šibka burja. Najnižje jutranje temperature se bodo gibale med 11 in 16 stopinj Celzija, na Primorskem pa okoli 19 °C. Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 25 stopinj Celzija, na Primorskem pa okoli 28 °C.

V četrtek in petek se pričakuje pretežno jasno vreme, pri čemer se bo postopno segrevalo.

Vremenska slika kaže, da se je vremenska fronta premaknila na severno Slovenijo in se bo čez dan premaknila nad ostale dele države. Nad Slovenijo je prisoten vlažen in nestabilen zrak.

Tudi v sosednjih pokrajinah se bo danes čez dan povečala oblačnost. Predvsem sredi dneva se bodo krajevne plohe in nevihte pojavile v severnih delih teh pokrajin ter se popoldne in zvečer razširile nad vse sosednje pokrajine. V nekaterih območjih bo zapihal severovzhodni veter, medtem ko bo na območju severnega Jadrana zvečer zaznati šibko do zmerno burjo.

Jutri se pričakuje prenehanje padavin v sosednjih pokrajinah severno od Slovenije. Popoldne bo delno jasno vreme, vendar se lahko pojavijo tudi posamezne plohe. Na območju severnega Jadrana bo pihala šibka do zmerna burja.

vir Foto: Pexels Portal24