Vreme: Danes bo sprva oblačno, padavine bodo postopoma ponehale

Danes bo sprva oblačno, pričakujemo padavine, ki bodo od zahoda zgodaj dopoldne postopoma ponehale. Meja sneženja se bo gibala na okoli 700 m nadmorske višine v severnih krajih, medtem ko bo drugod večinoma nad 1200 m. Vmes bo pihal severni do severozahodni veter. Dopoldne se bo delno razjasnilo. Najvišje dnevne temperature bodo od 5 do 11, na Primorskem pa se bodo povzpele do 13 °C.

Jutri: Jutri bo prevladovalo zmerno do pretežno oblačno vreme, pričakujemo tudi občasno rosjenje ali rahle padavine v hribovitih predelih zahodne Slovenije. Jugozahodni veter bo ponovno pihal. Najnižje jutranje temperature bodo od -1 do 3, v alpskih dolinah pa lahko celo dosežejo -5 °C, medtem ko se bodo na Primorskem gibale okoli 6 °C. Najvišje dnevne temperature se bodo obdržale med 5 in 11 °C, na severozahodu pa okoli 3 °C.

Obeti: V noči na sredo in v sredo dopoldne bo oblačno, s posebnim poudarkom na zahodu in jugu Slovenije, kjer bodo občasne padavine, medtem ko bodo drugod pretežno suhe razmere. Popoldne se bo, razen v zahodnih krajih, delno zjasnilo. V četrtek se obeta suho vreme z več sonca na vzhodu države.

Vremenska slika: Nad vzhodnim Atlantikom in severozahodno Evropo se oblikujejo novi cikloni, kar vodi v območje nizkega zračnega tlaka nad srednjo Evropo, vključno z našimi kraji. Hladna fronta se premika čez Slovenijo proti vzhodu. Za njo se obeta dotok nekoliko bolj suhega zraka od severa, medtem ko se bo nad Alpami in severozahodnim Balkanom širilo območje visokega zračnega tlaka.

Napoved za sosednje pokrajine: Dopoldne bodo padavine postopoma ponehale, medtem ko se bo od zahoda delno zjasnilo. V krajih južno od nas bo ostalo bolj oblačno.

Jutri: Jutri bo prevladovalo zmerno do pretežno oblačno vreme. Pričakujemo predvsem suho vreme.

vir; Foto: Pixabay; Portal24