Vreme: Danes bo v večjem delu Slovenije večinoma sončno

Danes bo v večjem delu Slovenije večinoma sončno vreme. V jutranjih urah in deloma dopoldne pa lahko po nižinah pričakujemo meglo. Popoldne se bo od jugozahoda začela pojavljati oblačnost, in na območjih Primorskega ter Notranjskega že lahko pričakujemo rahlo deževje. Najvišje dnevne temperature se bodo gibale med 11 in 16 °C, na Primorskem pa lahko dosežejo tudi 19 °C.

Ponoči pričakujemo rahle padavine na jugu Slovenije, ki pa bodo do jutra že ponehale.

Jutri bo v vzhodnih delih države precej sončno, medtem ko bo na zahodu prevladovala oblačnost, spremljana z dežjem, ki se bo čez dan še okrepil. Pihal bo jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature se bodo gibale med 3 in 9 °C, ob morju pa okoli 12 °C, najvišje dnevne temperature pa med 10 in 17 °C, ob morju pa lahko dosežejo do 19 °C.

Obeti

Zvečer se bodo padavine na zahodu okrepile, nato pa se bodo v noči na petek razširile po celotni Sloveniji in čez dan postopno oslabele. Pričakovane so tudi nevihte z nalivi, pri čemer se bo meja sneženja spustila na nadmorsko višino okoli 1500 m.

V soboto bodo padavine prehodno ponehale, in delno se bo razjasnilo. Zvečer pa lahko na zahodu spet pričakujemo rahlo deževje.

Vremenska slika

Nad Balkanom se prehodno krepi območje visokega zračnega tlaka, medtem ko nova hladna fronta prihaja od severozahoda proti Alpam. S tem se k nam ponovno začne pretakati vlažen in nekoliko toplejši zrak.

Napoved za sosednje pokrajine

V sosednjih pokrajinah bo danes razmeroma sončno z jutranjo meglo po nižinah. Popoldne se bo na zahodu in jugu pooblačilo, kar bo privedlo do pojavljanja ploh in posameznih neviht.

Jutri bo v vzhodnih sosednjih pokrajinah sprva še sončno, vendar se bo popoldne pooblačilo, pri čemer bo ostalo suho do večera. Drugod pa prevladuje oblačno vreme, na zahodu pa bodo padavine že zjutraj, ki se bodo čez dan širile proti vzhodu.

vir

Foto: Portal24