Vreme: Danes bo večinoma sončno in toplo

V naslednjih dneh Slovenijo čaka spremenljivo vreme, ki se bo gibalo od jasne neba do oblačnosti z možnostjo dežja in neviht. Danes bo večinoma sončno vreme, kljub temu pa se bodo v Posočju in v hribih severne Primorske čez dan pojavile zmerno oblačne povešave. V nekaterih nižinah lahko pričakujemo jutranjo meglo. Čez dan se bo okrepil jugozahodni veter, pričakujemo pa tudi tople temperature med 23 in 28 °C.

V noči na sredo se bo oblačnost povečala, razen v primorskih krajih, kjer bo še nekaj jasno. Temperature se bodo gibale med 8 in 15 °C.

Sredo bodo zaznamovala oblačna obdobja, predvsem v severnem delu Slovenije, kjer so možne občasne padavine in nevihte. Na Primorskem bomo lahko ujeli še nekaj sončnih žarkov, a jih bo spremljala šibka burja. Popoldanske temperature se bodo gibale med 16 in 26 °C, odvisno od lokacije.

V četrtek bo Slovenijo grelo sonce, a zjutraj lahko v nižinah pričakujemo meglo. V petek bo oblačnost nekoliko povečana, z možnostjo jutranje meglice v nižinah.

Vzrok za to vremensko sliko je območje visokega zračnega tlaka nad severozahodnim Balkanom in srednjo Evropo, ki slabi. Hladna fronta, ki trenutno potuje čez zahodno Evropo proti Alpam, bo v sredo zjutraj dosegla Slovenijo, pred njo pa k nam prinaša toplejši in nekoliko vlažnejši zrak.

V sosednjih pokrajinah bo današnji dan prinesel pretežno jasno vreme z občasno jutranjo meglo. V Alpah lahko zvečer pričakujemo krajevne padavine in možne nevihte. Jutri pa bo več oblačnosti, še posebej ob meji z Avstrijo in v Furlaniji-Julijski krajini, kjer so možne padavine. Ob severnem Jadranu bo pihala burja.

vir Foto: Pixabay Portal24