Vreme: Danes bo večinoma sončno z jutranjo meglo

ByAna Koren

29. novembra, 2023 ,
Jesen Foto_Portal24

Vreme: Danes bo večinoma sončno z jutranjo meglo

Danes bo vreme večinoma sončno, vendar zjutraj pričakujemo meglo v nižinah. Popoldne se bo na zahodu začela pojavljati oblačnost, hkrati pa bo na Štajerskem in v Prekmurju zapihal južni veter. Najvišje dnevne temperature se bodo gibale med 1 in 6 °C, na Primorskem pa se lahko dvignejo do 10 °C.

Ponoči se bo vreme postopoma oblačilo, in v južnih, zahodnih ter osrednjih delih Slovenije bodo začele padati rahle padavine. V notranjosti države lahko pričakujemo tudi rahel sneg. Jutranje temperature bodo od -4 do 1 °C, na Primorskem pa okoli 4 °C.

Jutri bo oblačno s padavinami. Meja sneženja se bo postopoma dvigovala od juga, popoldne pa bo med 1500 in 2000 m nadmorske višine. Na nekaterih območjih bo pihal jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature se bodo gibale od 1 do 5 °C na severu države in od 6 do 12 °C na jugu Slovenije.

Obeti:

V petek pričakujemo oblačno in deževno vreme, pri čemer bo več padavin na jugu in zahodu Slovenije.

V noči na soboto se bo meja sneženja začela spuščati.

V soboto bo oblačno z rahlimi padavinami. V notranjosti države bo večinoma snežilo. Na Primorskem pa lahko pričakujemo burjo.

Vremenska slika:

Nad Alpami in severnim Balkanom se trenutno krepi območje visokega zračnega tlaka. Hkrati pa se nad Biskajskim zalivom razvija novo ciklonsko območje, ki se bo počasi premikalo proti zahodnemu in severnemu Sredozemlju. S prihodom južnega do jugozahodnega vetra se bo proti večeru k nam začel dotekati bolj vlažen in nekoliko toplejši zrak.

Napoved za sosednje pokrajine:

Tudi v sosednjih pokrajinah bo danes prevladovalo pretežno jasno vreme, v nekaterih nižinah pa lahko pričakujemo jutranjo meglo. Popoldne se bo oblačnost od zahoda začela povečevati.

Jutri bo oblačno, z dežjem, ki bo zajel večino sosednjih pokrajin. Na jugu Avstrije se lahko sprva pojavi tudi sneg.

vir; Foto: Portal24