Vreme: Danes je pred nami sončen in topel dan

Današnji dan bo v večini Slovenije sončen, le v hribovitih krajih zahodne Slovenije bo nekoliko bolj oblačno. Po nižinah lahko zjutraj pričakujemo nekaj megle, ki pa se bo čez dan razkadila. Zapihal bo šibak jugozahodnik, ki bo prinesel nekoliko toplejši in bolj vlažen zrak. Dnevne temperature se bodo gibale med 24 in 29 °C.

Jutri se bo vreme nekoliko poslabšalo, predvsem v zahodnih in deloma osrednjih krajih, kjer bo zmerno do pretežno oblačno. Drugod po Sloveniji bo še vedno prevladovalo sončno vreme. Jugozahodni veter bo še naprej prinašal toplejši zrak, zato bodo temperature še vedno visoke, med 23 in 30 °C. Popoldne in v noči na torek pa se bodo predvsem v zahodni Sloveniji pojavile krajevne plohe ali nevihte.

Obeti za prihodnje dni niso najbolj obetavni, saj bo v torek spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami. V sredo bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, a bo še vedno precej toplo.

Vremenska slika kaže, da je nad srednjo in vzhodno Evropo območje visokega zračnega tlaka, medtem ko nad zahodno Evropo prevladuje izrazito ciklonsko območje. To pomeni, da bo s šibkim jugozahodnikom k nam pritekal postopno toplejši in bolj vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine prav tako kaže na pretežno sončno vreme, le v krajih zahodno od nas bo več oblačnosti. Jutri se bo v teh krajih pooblačilo, medtem ko bo drugod še vedno večinoma sončno. V Alpah pa lahko popoldne pričakujemo krajevne padavine, tudi nevihte.

vir Foto: Pexels Portal24