Danes je pred nami večinoma sončen dan

Danes bo v Sloveniji večinoma sončno, čeprav se bodo jutranje ure na nižinah začele z meglo ali nizko oblačnostjo. Popoldan in zvečer lahko pričakujemo posamezne plohe, predvsem na zahodu države. Temperature bodo segale med 21 in 26 °C.

Ponoči se obetajo intenzivnejše padavine v zahodni Sloveniji, ki se bodo širile proti osrednjemu in jugovzhodnemu delu države. Pojavljale se bodo tudi nevihte, lokalno pa so možni močnejši nalivi. Jugo se bo ob morju okrepil. Jutranje temperature se bodo gibale med 13 in 18 °C.

Jutri bo vreme spremenljivo. V zahodni polovici države bo prevladovalo oblačno vreme s krajevnimi padavinami, medtem ko bo drugje deloma sončno. Jugozahodnik bo pihal po vsej državi, ob morju pa bo še vedno pihal jugo. Dnevne temperature se bodo gibale med 19 in 25 °C.

Obeti

V petek nas čaka spremenljivo vreme. V zahodni in osrednji Sloveniji bo prevladovala oblačnost z občasnimi padavinami, predvsem na zahodu. V vzhodnih krajih bo več sonca. Ponoči se bodo padavine z nevihtami okrepile in se razširile po večjem delu države. Sobota bo oblačna, z dežjem predvsem na vzhodu in jugu države.

Vremenska slika

Nad Alpami in severnim Sredozemljem se trenutno nahaja območje visokega zračnega tlaka. Vendar pa se Sloveniji približuje višinska motnja, ki bo vplivala na vremenske razmere v naslednjih dneh. Z jugozahoda pričakujemo postopno bolj vlažen zračni tok.

Napoved za sosednje pokrajine

Tudi sosednje pokrajine lahko pričakujejo sončno vreme, z jutranjo meglo ali nizko oblačnostjo v nižinah. Popoldne in zvečer so na zahodu možne posamezne plohe. Ponoči se bodo padavine okrepile in razširile tudi južno. Jutri bo spremenljivo oblačno s krajevnimi padavinami, predvsem zjutraj in dopoldne. Popoldne bodo oblaki manj gosti. V nekaterih krajih bo pihal jugozahodni veter.

vir Foto: Pixabay Portal24