Vreme: Danes krajevne plohe in nevihte, temperature do 36 °C

ByAna Koren

10. julija, 2024 , , ,
Poletje [Foto: Pexels]

Vreme: Danes krajevne plohe in nevihte, temperature do 36 °C

Danes se bo vreme začelo precej jasno, a bo čez dan prišlo do nekaj več spremenljive oblačnosti. Popoldne se pričakujejo krajevne plohe in nevihte, vreme pa bo soparno. Najvišje dnevne temperature bodo segale od 29 do 36 °C.

Ponoči lahko ponekod na severu pričakujemo še kakšno nevihto. Najnižje jutranje temperature bodo od 18 do 23 °C, v Zgornjesavski dolini pa okoli 15 °C.

Jutri bo sončno s spremenljivo oblačnostjo. Popoldne in proti večeru se bodo ponovno pojavile plohe in nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo ostale visoke, med 29 in 36 °C.

Opozorilo

Predvsem sredi dneva in popoldne bo po nižinah velika toplotna obremenitev.

Obeti za prihodnje dni

V petek bo sončno, vroče in soparno. V soboto bo sprva še dokaj sončno, popoldne in zvečer pa bodo nastale krajevne plohe in nevihte.

Vremenska slika

Nad Severnim morjem se nahaja ciklon z vremensko fronto, ki se od severozahoda bliža Alpam. Nad preostalo Evropo je šibko območje visokega zračnega tlaka. Z južnimi vetrovi k nam priteka vroč in dokaj nestabilen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine

Sončno in vroče vreme bo prevladovalo tudi v sosednjih pokrajinah. Popoldne bodo predvsem v Alpah ter ponekod v Kvarnerju nastale krajevne plohe in nevihte, ki se lahko nadaljujejo v noč.

[Vir: Agencija za okolje (ARSO)]; Portal24; Foto: Pexels