Vreme: Danes nas čaka deloma jasen dan

ByAna Koren

14. marca, 2024 , ,
Foto: Pexels

Vreme: Danes nas čaka deloma jasen dan

Danes nas čaka deloma jasen dan, ki bo začel s prevladujočo oblačnostjo na severovzhodu, nato pa se bo popoldne koprenasta oblačnost razširila tudi na ostale dele države. V zahodnih in osrednjih krajih Slovenije bo zapihal jugozahodni veter, ki bo prinesel nekoliko višje dnevne temperature, gibajoče se od 13 do 18 stopinj Celzija.

Jutrišnji dan bo prinesel zmerno do pretežno oblačno vreme. Podobno kot danes, bo tudi jutri v zahodnih in osrednjih krajih pihal jugozahodni veter. Jutranje temperature bodo nekoliko nižje, od 0 do 6 stopinj Celzija, medtem ko bodo najvišje dnevne temperature ostale podobne današnjim, med 14 in 18 stopinjami Celzija, na jugovzhodu pa lahko dosežejo do 20 stopinj Celzija.

Vremenski obeti za konec tedna

Sobota bo prinesla pretežno oblačno vreme z občasnim dežjem, ki bo dopoldne zajel celotno Slovenijo. Popoldne se bo deževje umirilo, na zahodu države pa se bo vreme delno razjasnilo. V nedeljo nas čaka precej jasno vreme, z jutranjo meglo po nižinah. Čez dan se bo oblačnost zmerno povečala.

Vremenska slika

Nad južno Evropo in Sredozemljem prevladuje visok zračni tlak, medtem ko se preko srednje Evrope pomika oslabljena topla fronta. V Slovenijo z vetrom zahodnih smeri priteka nekoliko toplejši in še vedno razmeroma suh zrak.

Napoved za sosednje pokrajine

Tudi v sosednjih pokrajinah bo danes deloma sončno, z več oblačnosti v jutranjih urah vzhodno od Slovenije. Popoldne se bo povsod povečala koprenasta oblačnost. Jutri bo vreme zmerno do pretežno oblačno, ostalo bo suho, v nekaterih predelih pa bo zapihal jugozahodni veter.

[Vir: ARSO]; Portal24; Foto: