Vreme: Danes se bo delno zjasnilo, čez dan bo jasno

ByAna Koren

17. maja, 2024 ,
Vreme [Foto: Freepik]

Vreme: Danes se bo delno zjasnilo, čez dan bo jasno

Danes zjutraj se bo delno zjasnilo, v nekaterih kotlinah pa bo nastala kratkotrajna megla. Čez dan bo vreme delno jasno, z več sonca v vzhodni polovici Slovenije. Predvsem v severozahodnih krajih bodo še možne plohe in kakšna nevihta. Pihal bo zmeren jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo med 18 in 23 °C, na severozahodu okoli 15 °C.

Jutri: Jutri bo sončno, zjutraj bo ponekod po kotlinah megla. Najnižje jutranje temperature bodo od 6 do 11 °C, na Primorskem okoli 13 °C, najvišje dnevne pa od 19 do 24 °C, v jugovzhodnih krajih do 26 °C.

Obeti: V nedeljo bo sprva dokaj sončno vreme. Popoldne se bo oblačnost povečala, nastajale bodo plohe in nevihte, ki se bodo zavlekle v noč. V ponedeljek bo pretežno oblačno, popoldanske plohe in nevihte bodo pogostejše, kakšna bo na zahodu lahko že dopoldne.

Vremenska slika: Ciklonsko območje nad Srednjo Evropo slabi. Z jugozahodnimi vetrovi doteka k nam bolj suh in v višinah nekoliko toplejši zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes se bo delno razjasnilo, le na območju Alp bodo še krajevne padavine. Pihal bo jugozahodni veter. Jutri bo sončno vreme z nekaj jutranje megle po nekaterih kotlinah. Topleje bo.

[Vir: ARSO]; Portal24; Foto: Freepik