Vreme: Danes se nam obeta delno jasno z zmerno oblačnostjo

ByAna Koren

29. marca, 2024 ,
Foto: Freepik

Vreme: Danes se nam obeta delno jasno z zmerno oblačnostjo

V Sloveniji nas v prihajajočih dneh čaka raznoliko vreme, ki bo segalo od delno jasnih obdobij do možnosti rahlih padavin, zlasti na zahodnem delu države. Temperature bodo prijetno tople, z občutnim porastom proti koncu tedna.

Danes se obeta delno jasno vreme s periodami zmernih oblakov. Oblačnost bo bolj izrazita na zahodu Slovenije, kjer so v hribovitih predelih možne občasne rahle padavine. Sredi dneva in popoldne pričakujemo okrepitev jugozahodnega vetra. Temperature bodo dosegale med 14 in 21 °C, kar napoveduje prijetno topel dan.

Jutri nas čaka večinoma sončen dan, ki bo prinesel zelo toplo vreme. Kljub prevladujočemu soncu bo popoldne na severozahodu možna nekoliko večja oblačnost. Šibak jugozahodni veter bo občasno prisoten čez dan, ob morju pa bo pihal zmerni jugo. Jutranje temperature bodo variirale od 6 do 11 °C, ob morju do 13 °C, medtem ko se bodo najvišje dnevne temperature gibale od 19 do 25 °C, na severozahodu pa okoli 16 °C.

Obeti

Noč na nedeljo prinaša možnost krajevnih padavin, predvsem na zahodu države, kjer so možne tudi posamezne plohe in nevihte. Nedelja bo na vzhodu prinesla nadaljevanje delno jasnega vremena, medtem ko bo zahod občutil več oblačnosti in občasno rahlo deževanje. V ponedeljek se pričakujejo okrepljene padavine na zahodu, ki se bodo razširile po večjem delu Slovenije, pri čemer bo še vedno prisoten jugozahodnik.

Nad zahodno Evropo vztraja obsežno ciklonsko območje, ki nad Slovenijo prinaša topel in relativno vlažen zrak s pomočjo jugozahodnega vetra.

Napoved za sosednje pokrajine

V sosednjih pokrajinah bo danes zmerno do pretežno oblačno. V Gorskem Kotarju in na območju Karnijskih Alp bo občasno rahlo deževalo. Ob Jadranu bo pihal jugo, drugod prevladujoč jugozahodnik. Jutri se obeta v krajih zahodno od nas zmerno do pretežno oblačno vreme, v Alpah pa bodo možne krajevne padavine. Preostale regije bodo uživale v sončnem in zelo toplem vremenu, ob severnem Jadranu bo zmeren jugo, v drugih delih pa šibak veter južnih smeri.

[Vir: ARSO]; Portal24; Foto: Freepik